POSEBAN MENU

Riječki restoran prvi uveo jelovnik za osobe oboljele od šećerne bolesti

Foto: Facebook Lions klub Rijeka - Korzo

U povodu Svjetskog dana dijabetesa, a na inicijativu članica Lions kluba Korzo, u riječkom restoranu Mornar (Riva Boduli 5a) sastavljen je jelovnik, odnosno menu s receptima različitih jela koje mogu konzumirati osobe oboljele od šećerne bolesti.

Restoran Mornar prvi je takav objekt u Rijeci koji je za određene oboljele osobe namjenski pripremio izbor jela i pića.

Kako nam je rekla vlasnica Ivana Stolnik, oni će svaki dan, počevši od 14. pa sve do 19. studenoga, nuditi izbor jela koje mogu konzumirati oboljeli od dijabetesa.

Jelovnici su napravljeni prema preporukama liječnika i nutricionista tako da nema nikakve bojazni da bi se nekim jelom prekršilo pravilno biranje ponuđene hrane.

Foto: Facebook

Dakle, do kraja tjedna stanovnicima Rijeke nudi se poseban izbor jela, prilagođen bolesti koju imaju, a za očekivati je da će primjerom Mornara krenuti i drugi objekti, posebno danas kad je dijabetes u porastu.

U ovom trenutku u svijetu od šećerne bolesti boluje više od 530 milijuna ljudi u dobi od 20 do 79 godine, a procjenjuje se da će brojka oboljelih do 2030. godine narasti na 640 milijuna ljudi.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views