LOKALNI IZBORI

Rinčić i Štimac vide Preluk kao koncertni, sajamski i kongresni centar

“Grad Rijeka u Preluk je, u posljednjih nekoliko godina, uložio 28,2 milijuna kuna da bi se dogodilo – ništa. Ne znam što se čeka, da im sine ideja što s Prelukom, jednim od najljepših dijelova našeg grada u kojem je danas puno smeća i nereda”, poručio je nezavisni kandidat za gradonačelnika Rijeke  Davor Štimac predstavljajući prijedlog idejnog rješenja njegovog uređenja u koncertno-sajamski-kongresni centar Adriatic Expo Preluk autora Adriana Požarića

“Preluk je idealna lokacija kao centar za kulturne i kongresne sadržaje: sajmovi, veliki kongresi, glazbene manifestacije… Rijeka i Opatija nemaju kapacitete da organiziraju velike događaje, a već sutra Preluk može postati destinacija koja je poželjna za cijelu Europu”, kazao je Požarić.

Prema njegovoj ideji, Preluk bi dobio modularnu dvoranu, čija bi površina bila 7.500 metara četvornih, s mogućnošću njezine podjele na četiri dvorane, trg, otvorenu pozornicu, parking, parkove i zelene površine…

“Imajući u vidu kapacitet dvorane, tržišta i obim zadataka za realizaciju, možemo zaključiti da će ovaj centar generirati više od 120 radnih mjesta direktno izvođačima: montaža opreme, štandova, ugostiteljski dio, zaštitari, čišćenje”, pojašnjava Požarić.

Podršku ideji dao je i kandidat za zamjenika gradonačelnika Rijeke i riječki arhitekt Marin Račić koji ističe da je Preluk lokacija kakva se samo poželjeti može.

“Preluk moramo formirati kao javni prostor koji objedinjuje razne funkcije: kongresi, rekreacija, ugostiteljstvo, itd. Kroz provedbu urbanističko-arhitektonskog natječaja dobili bismo najbolje rješenje. Vjerujemo u to da Preluk može postati fenomenalan prostor za sve građane ne samo za Rijeku i Primorsko-goransku županiju, već za cijelu ovu regiju, smatra Marin Račić.

Kandidatkinja za PGŽ županicu Iva Rinčić podsjeća na činjenicu da je Preluk nekoć bio centar moto-utrka. Slaže se s time da se radi o jednom od najljepših prostora na Kvarneru koji je danas zapušten i neuređen.

“Za Preluk nije osmišljena neka posebna namjena, a uloga je Županije, dakle ne samo gradova i općina, da sustavno osmišljava namjenu za ovakve prostore koji bi trebali objedinjavati razvojne i javne potrebe, poručila je Iva Rinčić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari