PROJEKT ZA CIJELI GORSKI KOTAR

U Delnicama svečano otvorena nova knjižnica ”Janet Majnarich”

Zamjenik župana Petar Mamula sudjelovao je na svečanom otvoranju nove knjižnice u Delnicama nazvane po Kanađanki delničkih korijena Janet Majnarich iz čije je dva milijuna dolara vrijedne donacije Knjižnica uređena i opremljena.

“Ovo je kapitalni projekt od značaja ne samo za Delnice nego i cijeli Gorski kotar. Putem županijskog Bibliobusa već dugi niz godina trudimo se da pisana riječ dođe do svakog stanovnika Primorsko-goranske županije, ali “putujuća knjižnica” ne može se uspoređivati s ovakvim prostorom i bogatim fundusom knjiga”, rekao je Mamula te naglasio da će Primorsko-goranska županija i dalje biti partner za razvoj svih projekata vezanih uz kapitalnu infrastrukturu ne samo Delnica već i svih drugih sredina u Gorskom kotaru.

Inače, Primorsko-goranska županija je sufinancirala izradu projektne dokumentacije za izdavanje građevinske dozvole za objekt nove Knjižnice.

Narodna knjižnica i čitaonica Delnice osnovana je 1874. godine, broji oko 1000 aktivnih korisnika, a raspolaže s fondom od 34 000 knjiga.

Gradska knjižnica “Janet Majnarich” otvorena je u preuređenom i obnovljenom objektu nekadašnjeg Doma OSRH-a, prostoru koji će ponudom i sadržajem doprinijeti razvoju kulture u Delnicama i Gorskom kotaru.

Svečanom otvorenju prisustvovala je i ministrica Kulture i medija, Nina Obuljen Koržinek.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari