PRIJAVITE SE!

RInovatoRI: Danas započinju upisi u ljetnu školu za male riječke poduzetnike!

Od 7. lipnja započinju upisi u Summer Rinnovation Lab, ljetnu školu razvoja poduzetničkih kompetencija u sklopu programa RInovatoRI.

Program Grada Rijeke za razvoj poduzetničkih kompetencija mladih RInovatoRI uskoro kreće u svoje ljetno izdanje pod nazivom Summer RInnovation LAB. Ove godine trotjedni radionički program, koji se održava u Domu mladih, bavi se suvremenim tehnologijama kao što su 3D, umjetna inteligencija, Internet of Things, robotika i pametni sustavi, te njenim primjenama u svakodnevnom životu. Već u prvom tjednu RInovatoRI će posjetiti Proizvodni park Torpedo gdje će više saznati o pojmu poduzetnički inkubator i čemu on služi te će se upoznati sa njegovom suvremenom industrijskom opremom iz područja 3D tehnologija. Pored toga, RInovatoRI će ugostiti i dvoje stručnjaka koji će održati predavanja na temu 3D printa i umjetne inteligencije.

Nakon upoznavanja s osnovama, slijedi praktična primjena suvremenih tehnologija. Polaznici će imati priliku kroz sastavljanje LEGO Boost seta kreirati modele i motore sa senzorima te ih ‘oživiti’ uz pomoć besplatne aplikacije. Cilj je samostalno izraditi robota i naučiti ga programirati, a sve kroz timski pristup rješavanju problema. Posljednji dio ljetnog ciklusa traži od polaznika najveću dozu kreativnosti i out-of-the-box razmišljanja: ovdje RInovatoRI osmišljavaju nadogradnju LEGO Boost modela na način da novi robot ima primjenu u rješavanju određenog problema ili potrebe. Posljednji dan programa održat će se prezentacije projekata svih timova uključenih u Summer RInnovation LAB za roditelje polaznika i polaznike drugih kreativnih radionica u sklopu aktivnosti ‘Razigrano ljeto’ u Domu mladih.

Summer RInnovation LAB starta 21. lipnja i traje do 9. srpnja 2021., a namijenjen je učenicima petih, šestih i sedmih razreda riječkih osnovnih škola. Radionice će se održavati svakim radnim danom u trajanju od dva sata u prostoru Doma mladih, a polaznici će biti podijeljeni u dvije grupe od 10 polaznika. Potrebno je naglasiti da je ove godine ljetni program u potpunosti besplatan za sve polaznike.

Prijave se zaprimaju putem mrežne stranice Doma mladih, a dodatne informacije mogu se dobiti na info@dom-mladih.hr i 051 512 715.

Summer RInnovation Lab ljetni je pravac kreativnog programa RInovatoRI u kojem polaznici imaju priliku razvijati svoje poduzetničke kompetencije kroz proces pretvaranja ideje u rješenja. Kroz edukacije i druge instrumente stjecanja znanja i vještina u okviru ovih radionica potiče se razvoj poduzetničkih osobina kao što su identifikacija problema, kreativno razmišljanje, inovativnost, sposobnost donošenja odluka, samopouzdanje, fleksibilnost, rad u timu i prihvaćanje rizika. Program se organizira u skladu s aktualnim epidemiološkim preporukama i mjerama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari