“RInovatoRI”: Program Grada Rijeke izabran za nacionalnog predstavnika za promicanje poduzetništva!

Odbor za vrednovanje i odabir kandidata za Europsku nagradu za promicanje poduzetništva pri Ministarstvu gospodarstva izabrao je program Grada Rijeke “RInovatoRI”, kao jedan od dva nacionalna predstavnika koji će na Europskoj razini konkurirati za ovo značajno priznanje.

Nakon prijave programa RInovatoRI u svibnju 2019. Odbor za vrednovanje i odabir kandidata za Europsku nagradu za promicanje poduzetništva (EEPA) pri Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta od pristiglih je prijava izabrao dva nacionalna predstavnika koji će na Europskoj razini konkurirati za ovo značajno priznanje.

Među njima je i program Grada Rijeke RInovatoRI, kojeg je osmislio, pokrenuo i većim dijelom sufinancirao Odjel gradske uprave za poduzetništvo, a provodi se u suradnji s gradskom ustanovom Dom mladih u tri programska pravca; cjelogodišnji program, vikend škola i ljetna škola.

Program RInovatoRI namijenjen je učenicima viših razreda riječkih osnovnih škola s temeljnim ciljem razvoja poduzetničkih kompetencija i podizanja poduzetničke kulture kroz neposredni uvid u poduzetničku praksu te osmišljavanje i razradu vlastitih poslovnih ideja. Pokrenut je 2008. godine pod nazivom Kreativno-edukativna škola (KEŠ) kao pilot projekt, a 2018. godine koncepcijski je osvježen i preimenovan u RInovatoRI, s fokusom na terenska iskustva, rješavanje stvarnih problema riječkih poduzeća te razvoj vlastite startup ideje.

U školskoj godini 2018./2019. RInovatoRI su posjetili sajam InfoGamer na Zagrebačkom velesajmu, HNK Rijeka, tvtke 4Look Centar, JGL i Metis, bavili se 3D tehnologijom u vikend školi poduzetništva te osmišljavali ponudu web trgovine za nogometni klub Rijeka, kao i inovacije s područja gospodarenja otpadom u ljetnom dijelu programa.

Europska nagrada za promicanje poduzetništva je priznanje koje Europska komisija svake godine dodjeljuje inicijativama i projektima u šest kategorija: promicanje poduzetničkog duha, ulaganje u poduzetničke vještine, poboljšanje poslovnog okruženja, poticanje internacionalizacije poslovanja, podupiranje razvoja zelenih tržišta i učinkovitosti resursa te odgovorno i uključivo poduzetništvo.

RInovatoRI su izabrani kao jedini nacionalni kandidat u kategoriji promicanja poduzetničkog duha, a konačni izbor Europske komisije bit će poznat najesen, kada će na svečanosti proglašenja EEPA 2019 biti poznati pobjednici u pojedinačnim kategorijama i ukupno.

Foto: Grad Rijeka

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari