I zbog upada migranata policija obilazi udaljena staračka domaćinstva u Gorskom kotaru

Foto: PU pg

Preventivne aktivnosti upriličene su na području Vrbovskog kroz naredno razdoblje održat će se slične preventivne aktivnosti i u drugim mjestima na području Gorskog kotara

Policijski službenici Odjela prevencije u suradnji s nadležnim policijskim postajama te predstavnicima Crvenog križa, nastavljaju sa preventivnim aktivnostima na području Gorskog Kotara.

Tako su jučer 16. srpnja policijski službenici Dario Tonković i Toni Stanić iz Odjela prevencije te Ivica Brozović i Mladen Majetić kontakt policajci iz Policijske postaje Vrbovsko u suradnji s ravnateljicom Društva Crvenog križa Primorsko-goranske županije Vesnom Čavar obišli šest domaćinstava u mjestima Bunjevci, Brezova Poljana, Tomići i Veliki Jadrč.

U neposrednoj komunikaciji policijski službenici savjetovali su mještane starije životne dobi o samozaštitnom ponašanju u području imovinskog kriminaliteta, ali i odgovarali na njihova brojna pitanja.

Uz korisne savjete kako prevenirati kaznena djela (krađe, drske krađe, prijevare na kućnom pragu i teške krađe provaljivanjem) policajci su mještane upoznali i s aktualnim novim propisima iz prometa, upravnih poslova, kao i drugih domena policije važnih za građane poput zaštite osobnih podataka.

Nakon korisnih preporuka, Vesna Čavar ravnateljica Društva Crvenog križa Primorsko – goranske županije podijelila je mještanima prigodne prehrambene proizvode u znak pažnje, dobre suradnje i prijateljstva između mještana i institucija.

Kroz naredno razdoblje održat će se slične preventivne aktivnosti i u drugim mjestima na području Gorskog kotara, kako bi se što veći broj građana i turista savjetovao i educiralo o brojnim mogućnostima prevencije u cilju njihove zaštite i sigurnosti.

FOTO: PU pg

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari