PRIZNATI DOMAĆI I STRANI PREDAVAČI

Rivijera Crikvenica ponosni je domaćin 9. međunarodne konferencije o zdravstvenom turizmu – CIHT

Kao renomirana europska destinacija zdravstvenog turizma, Crikvenica će po deveti put biti domaćin konferencije Crikvenica International Health Tourism Conference (CIHT).  

Konferencija će se održati 4. i 5. studenoga u hotelu „Katarina“ u Selcu, a na istoj će sudjelovati vrsni međunarodni i domaći stručnjaci iz područja medicine, turizma, ekonomije i marketinga kroz poučna i zanimljiva predavanja.

Izuzev toga što će se temi zdravstvenog turizma pristupiti iz pozicija raznih struka, priznati domaći i strani predavači svoj će obol dati temeljem iskustva svojih institucija, organizacija i zemalja čime će dati jedinstvenu perspektivu na stanje zdravstvenog turizma na Kvarneru. Konferencija će biti dostupna i online putem videoveze pa će svi zainteresirani moći pratiti program CIHT-a i virtualno u realnom vremenu.

Kroz konferenciju će se, kroz četiri tematske cjeline, raspravljati o kompleksnosti i potencijalu zdravstvenog turizma te problematici i napretku zdravstvenog turizma Kvarnera. Teme su: zdravstveni turizam iz američke perspektive, konkurentnost turističke destinacije kroz raznolikost turističke ponude, facilitacija zdravstvenog turizma i novi trendovi u zdravstvenom turizmu.

Svoje će znanje podijeliti vrsni stručnjaci među kojima valja istaknuti Stevena Pavletica, M.D. MS, predsjednika Udruge hrvatsko-američkih profesionalaca (ACAP) i medicinskog onkologa u Nacionalnom institutu za rak, Jana de Jonga, suosnivača tvrtki Webpower Adria, CROP i DNA Croatia, zatim Christiana Fadi El-Khourija, direktora međunarodnog poslovanja i voditelja konzaltinga u MESC Međunarodna služba za pacijente u Njemačkoj i Jean-Guy de Gabriaca, osnivača manifestacije World Wellness Weekend.

Rivijera Crikvenica idealna je destinacija za daljnji razvoj zdravstvenog turizma – pogodna mediteranska klima, prirodni ljekoviti činitelji te geografska pozicioniranost potaknuli su na osnivanje vrhunskih i svjetski poznatih lječilišta. Iz ovih razloga nametnula se potreba za organizacijom susreta zdravstveno-turističkih stručnjaka pa je prva CIHT konferencija održana 2013. godine u Thalassotherapiji Crikvenica na proslavu 125. godišnjice turizma u Crikvenici.

„Ponosni smo što i devet godina kasnije ova konferencija raste te svakim novim izdanjem broji sve više uvaženih predavača, visokih gostiju koji žele biti dijelom ove konferencije, ali i sudionika koji među prvima žele doznati nove informacije kojima će unaprijediti svoje poslovanje“, istaknula je Marijana Biondić, direktorica Turističke zajednice Grada Crikvenice i idejna pokretačica konferencije. 

CIHT konferencija ima snažan utjecaj na branding Kvarnera kao perjanice hrvatskog turizma i zdravstvenog turizma kao njenog bitnog elementa. Time se Kvarner prikazuje kao destinacija raznolike turističke ponude koja udovoljava potrebama različitih profila turista. 

Deveta po redu CIHT konferencija rezultat je dobre suradnje četiriju ključnih organizacija za zdravstveni turizam Kvarnera: organizatora Turističke zajednice Grada Crikvenice i Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera te suorganizatora Thalassotherapije Crikvenica i Poliklinike Terme Selce.

Nakon prošlogodišnje uspješne organizacije virtualne konferencije koju su pratili sudionici iz 35 zemalja i koja je ostvarila više od 3.000 pregleda u realnom vremenu, ovogodišnja konferencija organizirat će se u tzv. hibridnom izdanju kako bi se omogućio pristup što većem broju sudionika i poštovale epidemiološke mjere.

Važnost CIHT-a ponovno su prepoznali mnogi. Generalni pokrovitelj 9. CIHT konferencije je Jadran-galenski laboratorij d.d., hrvatska farmaceutska tvrtka s globalnim uspjehom i priznanjem. Konferenciju, kao i godinama ranije, podupire Ministarstvo turizma i sporta čija je podrška ostvarila veliki doprinos u organizaciji ovogodišnje hibridne konferencije. Konferenciju podržavaju i: Ministarstvo zdravstva, Primorsko-goranska županija, Hrvatska turistička zajednica, Turistička zajednica Kvarnera, Hrvatska gospodarska komora, Jadran d.d. Crikvenica te Grad Crikvenica.

Prijave za konferenciju su otvorene! Možete sudjelovati na dva načina: na lokaciji u Hotelu „Katarina“  ili online bez troškova prijave. Prijava je obavezna i dostupna na službenim stranicama konferencije.

Pridružite nam se u prekrasnom Selcu, vidimo se u prvom tjednu studenog! (promo)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari