19. SVIBNJA U GUVERNEROVOJ PALAČI

Rotary klub Rijeka i ove godine organizira humanitarni koncert „Budi tu“

Alba & Leo. Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Cilj je ove plemenite ideje da mladim ljudima slabijeg imovnog stanja olakša školovanje putem stipendija

Rotary klub Rijeka u suradnji sa Zakladom Dr. Viktor Ružić i ove godine organizira tradicionalni humanitarni koncert „Budi tu“. Koncert će se održati 19.svibnja u 19 sati u dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja (Guvernerova palača).

Na koncertu, čiji je umjetnički direktor naš poznati skladatelj, glazbenik i umjetnički direktor MIK-a Andrej Baša, sudjelovat će glazbenici Alba&Leo, Franjo Živković, Božidarka Matija Čerina, Katja Budimčić, Emilija Rukavina, Voljen Grbac i Andrej Baša.

Cilj je ove plemenite ideje da mladim ljudima slabijeg imovnog stanja olakša školovanje putem stipendija kako bi svoj talent i potencijal usmjerili na učenje i školovanje te postali uspješni u onome čemu streme – na radost njih samih, njihovih obitelji i čitave zajednice.

Do sada je zahvaljujući humanitarnoj akciji „Budi tu“ nadarenim učenicima i studentima odobreno i dodijeljeno preko 50 stipendija. Mnogima od njih stipendija je pomogla ostvariti zavidne uspjehe u školovanju, što je rezultiralo kasnijim uspjehom i na profesionalnom planu na području znanosti ili umjetnosti.

Stipendije se dodjeljuju učenicima i studentima s područja PGž-a, bez obzira na mjesto školovanja, sukladno kriterijima koje je odredila Zaklada dr. Viktor Ružić. Vrijedi istaknuti da će neki od bivših stipendista a danas uspješnih glazbenika biti interpreti na ovogodišnjem humanitarnom koncertu „Budi tu“.

Sva sredstva prikupljena ovim humanitarnim koncertom i donatorskom akcijom „Budi tu“ bit će isključivo namijenjena stipendiranju darovitih učenika i studenata. Priključiti se može svatko tko želi donacijom podržati ovu plemenitu akciju uplatom na Rotary klub Rijeka, podračun Budi tu, IBAN HR 9024020061500090604, opis plaćanja Donacija za humanitarnu akciju Budi tu.

Humanitarni koncert „Budi tu“ jedna je u nizu aktivnosti kojom Rotary klub Rijeka ove godine obilježava i slavi 30. obljetnicu svog osnutka i aktivnog djelovanja, prepoznatljivog po humanitarnom radu na raznim područjima i na brojnim uspješnim projektima u Rijeci, Primorsko goranskoj županiji, Hrvatskoj i svijetu.

Rotary klub Rijeka, koji je član Rotary Internationala osnovanog davne 1905. godine u Chicagu, radosno slavi 30. obljetnicu, ponosni na svoju tradiciju i reputaciju najtransparentnije humanitarne organizacije koja sva prikupljena sredstva od svojih članova troši na humanitarno djelovanje za dobrobit zajednice i boljeg društva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari