TRADICIONALNA PODRŠKA

S novim meštrom i kraljicom karnevala peto godišnje doba stiglo i u Primorsko-goransku županiju

Primorsko-goranska županija tradicionalno podržava Riječki karneval, a ove godine to će učiniti s iznosom od oko 12.600,00 eura

Meštar Sandi Pribanić i kraljica Riječkog karnevala Maja Babin, novi vladari grada, u svom bogatom karnevalsko-kraljevskom protokolu posjetili su Primorsko-goransku županiju, gdje su ih, po prvi puta od kada su stupili na svoju dužnost, primile zamjenica župana Marina Medarić i predstojnica Kabineta župana Ermina Duraj.

Peto godišnje doba vrijeme je opuštanja, druženja i veselja poručili su domaćini koje nije zaobišlo karnevalsko raspoloženje te su tako, kostimirane u djecu cvijeća, uz poruke ljubavi, iskazali i podršku Županije Riječkom Karnevalu.

Tradicionalna podrška

Kako je istaknula zamjenica, Primorsko-goranska županija tradicionalno podržava Riječki karneval, a ove godine to će učiniti s iznosom od oko 12.600,00 eura kojim se financira dolazak karnevalskih skupina iz drugih dijelova županije na međunarodnu povorku u Rijeci.

Medarić i Duraj navele su da je veliki užitak primiti novog meštra i kraljicu naglasivši kako im je ovaj prijem jedan od najdražih u godini. Duraj se prisjetila vremena kada je kao novinarka imala čast raditi prijenos Riječkog karnevala s kolegom Mariom Lipovšekom Battifiacom, kojemu je ovom prilikom čestitala na nagradi Zlatni studio za najbolji radijski glas u Hrvatskoj.

Meštar Sandi zahvalio je na pozivu i podršci Primorsko-goranskoj županiji uz poruku „Živio pust“, a kraljica Babin izrazila je ponos i zahvalu što joj se ukazala čast biti kraljicom i sve opisala kao jedno prekrasno iskustvo.

Poziv svima na nadolazeće karnevalske povorke

Direktor TZ Kvarnera Petar Škarpa osvrnuo se na bogatu tradiciju i običaj ovog kraja koje, kako je naveo, treba očuvati i staviti u okvir današnjeg vremena. Kao zanimljive činjenice naveo je da se ove godine obilježava 40. obljetnica međunarodne karnevalske povorke dok je 120 godina prošlo od prve fotografije karnevalske povorke u gradu, a čak 570 godina od prvog pisanog zapisa.

Prijem je bio prilika i za najavu te poziv svima na nadolazeće karnevalske povorke koje se nakon dvije godine održavaju u svom izvornom, zimskom terminu. Završna povorka karnevala održat će se u nedjelju, 19. veljače 2023. godine, dok je dječja povorka na rasporedu ove subote, 4. veljače.

U međuvremenu, održat će se brojna karnevalska događanja – humanitarni balovi, sportski susreti, koncerti, likovne izložbe, dječje karnevalske igre, a kako je istaknuto na prijemu, ni loše vremenske prilike neće spriječiti ni kraljeve ni djecu cvijeća da se prepuste karnevalskom veselju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari