S VJETROM KROZ TIŠINU: Ovoga vikenda jedinstvena jedriličarska regata od Kraljevice do Raba i Krka i natrag

Foto: Facebook

Ovog vikenda, od 26. do 28. travnja, održava se promotivna jedriličarska regata za gluhe i nagluhe osobe i osobe s invaliditetom udruge „S vjetrom kroz tišinu“.

Regata se već 18. godinu tradicionalno održava u travnju, s ciljem promocije jedrenja za osobe s invaliditetom i rada udruge, a sudionici regate, koja startati u petak u 10.30 sati iz lučice Carevo, plovit će od Kraljevice do otoka Raba i Krka te nazad.

Događaj su najavili predsjednik i dopredsjednik udruge, Alen Vidović i Damir Herega, istaknuvši kako će na regati sudjelovati 40-tak natjecatelja među kojima 20-tak gluhih i nagluhih osoba te 4 osobe s tjelesnim oštećenjem, uključujući i goste iz Nove Gradiške, Zagreba i Italije.

Foto: Grad Rijeka

Vidović je izdvojio kako će regata sa šest jedrilica po prvi puta krenuti s vezova udruge na novouređenoj lučici Carevo, uz upravljanje iskusnih i educiranih skipera koji imaju iskustva s radom s osobama s invaliditetom.

Regatu će popratiti i udruge iz Irske i Češke koje su zainteresirane za projekt „S vjetrom kroz tišinu“, unutar kojeg se vrši nadopuna znakovnog jezika za gluhe i nagluhe znakovima vezanima uz jedrenje i plovidbu. Prema riječima Damira Herege, radi se o jedinstvenom poduhvatu u unaprjeđenju komunikacije na moru.

„Prepoznali smo važnost komunikacije na brodu gdje se koristi specifičan, nesvakidašnji jezik koji osobama oštećena sluha omogućava sudjelovanje u rekreativnom i regatnom jedrenju“, rekao je Herega kazavši da je osnovna tendencija udruge uniformirati i univerzalizirati komunikaciju na fluidan način s čim manje nesporazuma.

Predstavnici udruge zahvalili su svima koji podržavaju njihov rad, ponadali se lijepom vremenu te pozvali sve zainteresirane da prisustvuju isplovljavanju.

VIDEO DANA: 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari