Ilegalni migranti i dalje “haraju” Gorskim kotarom: devastirani planinarski domovi i lovačke kuće ali i Winnetouov Roswell!

I ovoga produženog blagdanskog vikenda migrantska ruta kroz Gorski kotar nije mirovala

Čini se da su veće skupine ilegalnih migranata koriastile nekoliko objekata na svome putu prem Sloveniji i Zapadnoj Europi, a prema već viđenome pritom nisu previše marili za to u kakvom stanju su objekte zatekli i u kakvom stanju ih ostavljaju.

Najnovije izvješće o njihovu “pohodu” gorskokotarskim objektima zainteresiranoj javnosti putem svoga Facebook profila podnio je Delničan T. Majnarić koji je obišao Planinarski dom na Bijelim stijenama, Lovačku kuću Plana i Planinarski dom na Janjčarici. Ono što je tamo zatekao prestravilo ga je!

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

Ovaj vikend sam bio u patroli po okupiranom dijelu Gorskog kotara, gdje svakodnevno prolaze velike grupe migranata, uništavajući sve pred sobom! Evo što sam zatekao:

1. Planinarski dom na Bijelim stijenama provaljen!! Sve je u totalnom svinjcu, puno smeća, sve prekopano i razbacano! Sve je puno smeća, odbačenih dijelova odjeće i obuće. Dom je neupotrebljiv.

2. Lovačka kuća Plana totalno razvaljena!! Više se niti ne popravlja, nema smisla. Danas popraviš a pod okriljem noći dođu novi migranti koji ponovno sve demoliraju! Kuća neupotrebljiva, otvorena, razvaljena.

3. Planinarski dom na Janjčarici ponovno provaljen!!! Bio sam po noći, u nadi da zateknem “noćne stanare” u njemu…nažalost nije bilo nikoga, da malo popričam s njima!!!! Planinari su zatvorili prozor najlonom i daskama da bar kiša ne pada unutra, da ne ulaze životinje. Opet su provalili i razvalili. Dom je neupotrebljiv, takav će ostati do daljnjega. Nemaju smisla bilo kakvi popravci.

Evo, da znate… A ovo je samo djelić informacija…prave razmjere nitko ne zna. Štete su već sada milijunske. I naravno, opet sam sreo migrante! Sherajte dalje!“, stoji u objavi T. Majnarića.

Ovome moramo dodati i naše dojmove s nedavnog posjeta Roswellu, kaubojskom gradiću izgrađenome kod Fužina u svrhu snimanja filmskog serijala o glasovitom indijanskom poglavici Winetou. Gradić je očuvan i zamišljen kao gorskokotarska turistička atrakcija, no ilegalni migranti i ondje su napravili popriličnu štetu, objasnili su nam mještani.

Naime, ilegalni posjetitelji u više navrata porazbijali su prozore i izbili vrata, iako su im ona – baš da se to ne dogodi – ostavljena otključana!?

“Ostavljena su im i drva za ogrijev i metalna posuda na “nogarama” kako bi u njoj mogli naložiti vatru, no ono su vatru svejedno naložili na drvenom podu koji je sada nagoren.”, čuli smo od mještana koji dodaju: “Napravili su to u više objekata i moglo je sve planuti zajedno s njima! Najgore je prošla crkvica… Turistička zajednica Fužine je sve ponovno popravila kako bi selo bilo spremno za posjetitelje…”, s uzdahom su nam rekli Fužinarci.

Gorani su očajni, i gotovo već dižu ruke i od turističke sezone… Ima li njihovim nevoljama kraja?

Foto: Facebook

VIDEO DANA: 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari