MOGUĆE JE PRATITI IZ UDOBNOSTI SVOG DOMA

Sajam stipendija i visokog obrazovanja ove se godine održava virtualno

Institut za razvoj obrazovanja organizira 16. po redu Sajam stipendija i visokog obrazovanja, u srijedu 25.11.2020. u vremenu od 10-16 sati u virtualnom okruženju na internetskoj stranici www.iro.hr.

Na ovogodišnjem Sajmu učenici i studenti te njihovi roditelji moći će posjetiti virtualne štandove više od 30 domaćih i inozemnih sveučilišta, veleučilišta, državnih institucija, veleposlanstava, tvrtki te zaklada koje predstavljaju svoje studijske programe, stipendije te programe stručne prakse.

Paralelno s virtualnim izlaganjem, pripremljen je zanimljiv popratni program u kojem će učenici i studenti moći sudjelovati u online predavanjima i diskusijama o tome kako se uspješno pripremiti za upis na studij, kako se uspješno pripremiti za prijavu za stipendije, kako uspješno položiti ispite za studij u inozemstvu, kako uspješno studirati u vrijeme pandemije te kako uspješno realizirati studentsku stručnu praksu. Detaljnije informacije o Sajmu dostupne su na internetskoj stranici www.iro.hr, na Instagram (iro.hr), Facebook te LinkedIN stranici Instituta za razvoj obrazovanja.
Ulaz na Sajam otvoren je svima bez prethodne registracije.

Učenici i studenti te njihovi roditelji u svim dijelovima Hrvatske mogu se po prvi puta pridružiti online Sajmu stipendija i visokog obrazovanja sa svojih mobitela, tableta i računala te razgovarati u virtualnim sobama s predstavnicima visokih učilišta i bivšim stipendistima koji im mogu pomoću u odabiru studija i najprikladnije stipendije, bilo za studij u Hrvatskoj ili u inozemstvu.

Posjetitelji online Sajma moći će prošetati virtualnim Riječkim korzom te posjetiti Sveučilište u Rijeci koji će se predstaviti s brojnim studijskim programima i različitim stipendijama i drugim oblicima financijske pomoći studentima. Svi oni koji se žele aktivno uključiti u život lokalne zajednice u Rijeci, moći će razgovarati s bivšim i sadašnjim studentima Sveučilišta u Rijeci te s njihovim profesorima koji će objasniti kako studenti mogu pokretati projekte u zajednici, kako mogu volontirati i kako mogu realizirati uspješnu stručnu praksu tijekom studiranja. Šetajući korzom posjetitelji će moći posjetiti i virtualni štand Grada Rijeke koji nudi stipendije koje će olakšati studiranje svim zainteresiranim.

Zanimljivost ovogodišnjeg Sajma u online izdanju je i posjet virtualnom Zadarskom forumu. Posjetitelji Zadarskog foruma moći će se zaustaviti na štandu Grada Zadra koji nudi brojne stipendije učenicima i studentima za studij na području Zadra – predstavnici grada Zadra će informirati sve zainteresirane kako se najbolje pripremiti te biti uspješan u prijavi na stipendije Grada Zadra. Posjetitelji će moći posjetiti i Sveučilište u Zadru koje nudi raznovrsne i zanimljive studijske programe i različite oblike financijske pomoći tijekom studija.

Agencija za mobilnost i programe EU će na svojem virtualnom štandu i virtualnim predavanjima informirati studente kako mogu tijekom studija otići na studentsku razmjenu u bilo koju zemlju Europske Unije (EU) putem stipendije Erasmus+. Predstavnici Agencije održat će u virtualnoj sobi i predavanje kako uspješno napisati životopis u formatu Europassa pomoću kojih će studenti moći uspješnije cirkulirati između raznih sveučilišta i tvrtki unutar EU.

Austrija je dugogodišnji prijatelj Sajma tako da će posjetitelji Sajma moći na virtualnim štandovima posjetiti brojna austrijska visoka učilišta i institucije gdje će se moći informirati kako odabrati i upisati studij u Austriji, kako dobiti stipendiju za studij u Austriji te kako ostvariti stručnu praksu i moguće zaposlenje u Austriji. Osim Austrije, na online Sajmu bit će prisutni i izlagači iz drugih zemalja Europe, Sjeverne Amerike i Japana.

Dodatne informacije o online Sajmu stipendija i njegovim izlagačima te bogatom programu možete pratiti na službenoj stranici Sajma na internetskoj stranici www.iro.hr. Ulaz na virtualni Sajam otvoren je svima.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari