PUN POGODAK!

Galerija | SAMO RIJEKA! Kada bi morali birati najljepšu i najluđu masku ljetnog Riječkog karnevala, dobili bi neizlječivu migrenu – svi su bili ‘naj’!

Pri kraju je ‘vruće’ ljetno izdanje Riječkog karnevala: Rijeka je danas bila poput Rija, ludo se zabavljalo gotovo 5 tisuća maškara i brojni gledatelji u središtu grada!

Gotovo 5 tisuća karnevalista u 60-tak maškaranih grupa prošlo je danas središtem Rijeke na sveopće zadovoljstvo i sudionika izvanrednog ljetnog Riječkog karnevala 2022. te mnogobrojnih gledatelja

Međunarodna povorka Riječkog karnevala krenula je u subotu točno u 17 sati s riječke rive. Uz pjesmu, ples i puno dobrog raspoloženja prošla je Korzom i Adamićevom natrag prema rivi.

Neke od grupa u povorci bili su “Bugarska survakarska svadba”, “Maškarani gimnazijalac” s maskom “Gimnazija na plaži”, Omladinsko pozorište “Morava teatar” i maska “Zemljo moja”, Udruga umirovljenika grada Crikvenice i Općine Vinodolske s maskom “Rascvjetani penzići Crikvenice”, “Nevera s Kvarnera”, “Drevna kultivacijska praksa duha i tijela”,

Sudjelovali su i Udruga “Bijela golubica” iz Vukovara s maskom “Glazbeni vremeplov”, Pusno društvo “Kurent” iz Gerova kao “Dalmatineri iz Gerova”, Plesna grupa “Flame” kao “Papagali”, Karnevalsko društvo “Prolog” iz Ljubuškog s maskom “Obitelj Kremenko – ljudi s kamena”, “Veseli Oldtimeri” i “Šetnja poviješću – Zrinski”, Grupa “Morgana” i maska “Mirandola Fantasia demoniaca”, grupa “Gušti su gušti” i maska “Austin Power 2.0.” i druge grupe.

Kada bi morali birati najsimpatičnije, najljepše, najluđe… maske bio bi to posao bez kraja – jednostavno, svi su bili briljantni, svi su bili najljepši i svi su bili najzabavniji!

Zabava se diljem Rijeke nastavlja i nakon povorke, a organizirana je na šest lokacija u središtu Rijeke.

Riječki karneval se ove godine, zbog pandemije koronavirusa, izvanredno održava u ljetnom terminu, od 4. do 19. lipnja, uz maškarane povorke, koncerte, razne zabave i humanitarne akcije na više lokacija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari