PREDIVNO

ŠAPICE NA ZADATKU: Na Kampusu postavljena dirljiva izložba u čast radnim psima i njihovom značaju

Povodom Svjetskog dana ljubavi prema kućnim ljubimcima u veljači ove godine izrađena je i otvorena izložba fotografija “Šapice na zadatku” u organizaciji KRAS-a, radne skupine za zaštitu životinja Primorsko-goranske županije.

Izložba je postavljena povodom Svjetskog dana ljubavi prema kućim ljubimcima u centru Rijeke, a sada slijedi njezin nastavak. Naše “Šapice” su danas postavljene na UNIRI panelima, na Kampusu Sveučilišta u Rijeci i možete ih posjetiti do 7. srpnja 2021. godine.

Ova Izložba je posvećena radnim psima i značaju koji oni imaju u svakodnevnom životu, a što osobito dolazi do izražaja u kriznim situacijama. Cilj izložbe je skrenuti pažnju na činjenicu koliko psi, njihove vještine i sposobnosti, utječu na živote svih nas. Na izložbi su predstavljeni potražni psi u policiji, vatrogastvu i HGSS-u, detekcijski psi, psi vodiči i terapijski psi.

Uz fotografije, na izložbi će se prikazati i zanimljivosti iz svijeta radnih šapica. Ako budete htjeli potražiti i/ili upoznati neke od zvijezda naše izložbe, morat ćete se dobro raspitati rade li još uvijek u institucijama s kojima su povezani na izložbi ili su promijenili svoja radna mjesta. Imamo informacije da se u ovih par mjeseci svašta dogodilo, neki su promijenili instituciju, a neki su otišli „na porodiljni“.

VIDEO DANA:

Moramo napomenuti da sve šapice, osim što su vrijedni radnici, igraju još jednu važnu ulogu u svom životu. Oni su kućni ljubimci svojih vlasnika/partnera i kao takvi su nezamjenjivi u njihovim srcima.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari