PROVJERA SPREMNOSTI

Galerija | ŠAPJANE U 7.30 sati mobilizirana Civilna zaštita PGŽ zbog potresa! Srećom, bila je to vježba ‘Zemljotres 22’

U Centru za obuku interventnih službi PGŽ Šapjane održan je „Zemljotres 22“, terenska vježba operativnih snaga iz sustava civilne zaštite Primorsko-goranske županije

Cilj vježbe je provjera usklađenosti i efikasnosti reagiranja i koordiniranja djelovanja zajedničkog postupanja operativnih snaga u slučaju izvanrednog događaja uzrokovanog potresom.

U sklopu vježbe sudjelovalo je preko 100 osoba iz redova stožera CZ, Vatrogasne zajednice, Policijske uprave PGŽ, Društva Crvenog križa PGŽ, Hrvatske gorske službe spašavanja, Zavoda za hitnu medicinu PGŽ, te specijalističke postrojbe civilne zaštite PGŽ za traganje i spašavanje iz ruševina.

U sklopu vježbe, kojoj je prisustvovao i zamjenik župana Vojko Braut, provedene su aktivnosti osiguranja perimetra, provedba traganja i spašavanja i raščišćavanja na urušenim objektima, traganja i spašavanja iz prostora na blokiranim cjevovodima i rezervoarima, izvlačenja nepokretnih ozlijeđenih osoba, trijaža i zbrinjavanje ozlijeđenih te prijevoz do KBC Rijeka.

Simulirajući stvarnu situaciju, u 7.30 sati upućen je poziv poziv članovima stožera putem službe 112, te izdan nalog za mobilizaciju operativnih snaga iz sustava CZ PGŽ uslijed potresa jačine 6,2 MSC na području Šapjana. U slijedećih 120 minuta sve operativne stnage su pristigle na poligon Šapjane te otpočele sa aktivnostima u sklopu svojih jurdistikcija djelovanja, a sukladno zatečenim uvjetima.

Po završetku vježbe, zamjenik župana Vojko Braut izjavio je kako je vrlo zadovoljan ne samo brzinom reakcije svih učesnika, nego i razinom stručnosti, te koordiniranosti svih snaga učesnika u ovoj akcije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari