INTERAKTIVNA RADIONICA

Savjet mladih PGŽ-a: „Cilj nam je poticati pozitivne promjene za mlade u zajednici“

Savjet mladih PGŽ-a održao je interaktivnu radionicu s predstavnicima mladih s područja županije, na kojoj je bilo riječi o stambenom zbrinjavanju, ali prvenstveno kvaliteti života i slobodnog vremena u ruralnim i otočnim krajevima.

Radionicu je moderirala Mirela Pašić s dugogodišnjim iskustvom rada s mladima čime se doprinijelo konstruktivnoj raspravi i potencijalnim rješenjima. Jedno koje se istaknulo je osnivanje centara i klubova za mlade koji bi nudili različiti programski sadržaj. Time bi se osigurala potrebna infrastruktura, ali i stručnjaci, tzv. youthworkeri koji bi obilazili gradove i općine županije te radili s mladima.

„Naša svrha je osluškivati potrebe mladih i zastupati njihov glas ispred institucija. Upravo s tim ciljem, oblikovat ćemo preporuke i smjernice i uputiti ih donositeljima odluka na lokalnoj, nacionalnoj i europskoj razini kako bismo utjecali na pozitivne promjene za mlade u našim zajednicama“, kazao je Robert Matić, predsjednik Savjeta mladih Primorsko-goranske županije.

Interaktivnoj radionici prisustvovali su i predsjednik Savjeta za mlade Vlade RH, Josip Jagodar te predstavnik mladih UN-a Josip Perkušić s kojima je prethodno održan radni sastanak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari