NA KORIST MLADIH

Savjet mladih PGŽ domaćin 10. sjednice Koordinacije županijskih savjeta mladih RH

Savjet mladih PGŽ biti će domaćin 10. sjednice Koordinacije županijskih savjeta mladih Republike Hrvatske u trajanju od dva dana, najavili su na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik i potpredsjednik Županijskog savjeta mladih PGŽ Robert Matić i Kristian Tončić.

Naime, Savjet mladih PGŽ je predsjedavajući Savjet nad Koordinacijom koja se rotacijski izmjenjuje svakih 6 mjeseci.

„Koordinacija županijskih savjeta mladih RH okuplja sve županijske savjete i Savjeta mladih Grada Zagreba, a osmišljena je kao platforma za razmjenu ideja, prakse, kontinuirano informiranje te zagovaranje interesa mladih prema institucijama i tijelima javne vlasti. Povezana je s ciljem povezivanja svih kapaciteta savjeta mladih u RH kako bi se harmonizirao njihov rad i uključilo što više mladih u procese implementacije, donošenja odluka na lokalnim, regionalnim i nacionalnim razinama“, rekao je predsjednik Savjeta Robert Matić te se zahvalio Primorsko-goranskoj županiji koja je dala podršku prilikom organizacije Koordinacije i ostalih aktivnosti koje provode.

Kristian Tončić detaljnije je upoznao prisutne sa samim programom koji će se održavati u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja i Gradskoj vijećnici Grada Rijeke:

„Prvog dana planiramo izložiti rad našeg Savjeta i rad Primorsko-goranske županije u pogledu politika za mlade. Drugog dana se planiraju donijeti preporuke za uvođenje izvanrednih politika pomoći mladima koji su pogođeni krizom uzrokovanoj koronavirusom, u domeni kulture i slobodnog vremena mladih bit će predstavljen program EPK, odnosno programi za mlade unutar njega, a na programu je i građanski odgoj i obrazovanje kao izvannastvana aktivnost te klubovi i centri za mlade. Predavanje će održati i predstavnici Centra tehničke kulture Rijeka na temu rada i projekata s mladima, a na programu je i posjet Klubu mladih u Rijeci“.

Savjetnik za društveno poduzetništvo i mlade iz PGŽ Daniel Trošić je rekao kako je Savjet mladih PGŽ u svom dosadašnjem radu pokazao veliku proaktivnost i kreativnost što je vidljivo kroz razne aktivnosti koje su proveli u prethodnom radu, od sastanaka s ključnim dionicima i umrežavanja s predstavnicima jedinica lokalnih samouprava, udruga za mlade, studentskih udruga do edukativnih programa koje su organizirali, a inicirali su i Županijsku koordinaciju lokalnih savjeta mladih:

„Ova Koordinacija koje su domaćini, je zaslužena i prepoznata od strane Nacionalne koordinacije i želim im kvalitetan rad te sam siguran da će biti doneseno mnoštvo zaključaka na korist svih mladih“ zaključio je Trošić.

Otvorenje Koordinacije biti će u petak, 17. srpnja 2020. godine s početkom u 18.00 sati u PPMHP Rijeka, a održat će se sukladno svim uputama i preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari