NA KORIST MLADIH

Savjet mladih PGŽ domaćin 10. sjednice Koordinacije županijskih savjeta mladih RH

Idi na originalni članak

Savjet mladih PGŽ biti će domaćin 10. sjednice Koordinacije županijskih savjeta mladih Republike Hrvatske u trajanju od dva dana, najavili su na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik i potpredsjednik Županijskog savjeta mladih PGŽ Robert Matić i Kristian Tončić.

Oglas

Naime, Savjet mladih PGŽ je predsjedavajući Savjet nad Koordinacijom koja se rotacijski izmjenjuje svakih 6 mjeseci.

„Koordinacija županijskih savjeta mladih RH okuplja sve županijske savjete i Savjeta mladih Grada Zagreba, a osmišljena je kao platforma za razmjenu ideja, prakse, kontinuirano informiranje te zagovaranje interesa mladih prema institucijama i tijelima javne vlasti. Povezana je s ciljem povezivanja svih kapaciteta savjeta mladih u RH kako bi se harmonizirao njihov rad i uključilo što više mladih u procese implementacije, donošenja odluka na lokalnim, regionalnim i nacionalnim razinama“, rekao je predsjednik Savjeta Robert Matić te se zahvalio Primorsko-goranskoj županiji koja je dala podršku prilikom organizacije Koordinacije i ostalih aktivnosti koje provode.

Kristian Tončić detaljnije je upoznao prisutne sa samim programom koji će se održavati u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja i Gradskoj vijećnici Grada Rijeke:

„Prvog dana planiramo izložiti rad našeg Savjeta i rad Primorsko-goranske županije u pogledu politika za mlade. Drugog dana se planiraju donijeti preporuke za uvođenje izvanrednih politika pomoći mladima koji su pogođeni krizom uzrokovanoj koronavirusom, u domeni kulture i slobodnog vremena mladih bit će predstavljen program EPK, odnosno programi za mlade unutar njega, a na programu je i građanski odgoj i obrazovanje kao izvannastvana aktivnost te klubovi i centri za mlade. Predavanje će održati i predstavnici Centra tehničke kulture Rijeka na temu rada i projekata s mladima, a na programu je i posjet Klubu mladih u Rijeci“.

Savjetnik za društveno poduzetništvo i mlade iz PGŽ Daniel Trošić je rekao kako je Savjet mladih PGŽ u svom dosadašnjem radu pokazao veliku proaktivnost i kreativnost što je vidljivo kroz razne aktivnosti koje su proveli u prethodnom radu, od sastanaka s ključnim dionicima i umrežavanja s predstavnicima jedinica lokalnih samouprava, udruga za mlade, studentskih udruga do edukativnih programa koje su organizirali, a inicirali su i Županijsku koordinaciju lokalnih savjeta mladih:

„Ova Koordinacija koje su domaćini, je zaslužena i prepoznata od strane Nacionalne koordinacije i želim im kvalitetan rad te sam siguran da će biti doneseno mnoštvo zaključaka na korist svih mladih“ zaključio je Trošić.

Otvorenje Koordinacije biti će u petak, 17. srpnja 2020. godine s početkom u 18.00 sati u PPMHP Rijeka, a održat će se sukladno svim uputama i preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite.

Exit mobile version