PGŽ DOMAĆIN

Savjetovanje o provedbi novoga Zakona o gospodarenju otpadom i vođenju registra onečišćavanja okoliša

Primorsko-goranska županija bila je domaćin cjelodnevnog savjetovanja na temu provedbe novoga Zakona o gospodarenju otpadom i vođenja Registra onečišćavanja okoliša, koje su održali službenici Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Zavoda za zaštitu okoliša i prirode.

U Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja okupili su se osim službenika naše Županije zaduženih za poslove zaštite okoliša, predstavnici Istarske, Ličko-senjske, Zadarske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske, Dubrovačko-neretvanske i Karlovačke županije.

U fokusu su bile nove obveze županija u vođenju evidencija o prijevozu, posredovanju i trgovanju otpadom te reciklažnim dvorištima, kao i vođenju očevidnika nusproizvoda i djelatnosti sakupljanja i oporabe otpada. U pogledu Registra onečišćavanja okoliša dane su upute za kontrolu i verifikaciju prijavljenih podataka o onečišćenju voda, emisijama u zrak te o otpadu, kao i korištenju više aplikacija, među ostalima i onih o određivanju ključnog broja otpada te o nastanku i tijeku otpada.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari