PRIJEPORI U OPĆINSKOM VIJEĆU

SDP i PGS Viškovo: “Vijećnicima koji su glasali za Bojana Kurelića nije bitna volja birača nego pozicija predsjednika vijeća”

Ilustracija: Riportal

Općinska organizacija SDP-a Viškovo i Općinska organizacija PGS-a Viškovo danas su održali konferenciju za medije na temu “Konstituiranje Općinskog vijeća Općine Viškovo”

Njihovo priopćenje za medije prenosimo u cijelosti:

“Lokalni izbori su iza nas kao i postizborno vrijeme u kojem su se održavali sastanci i konzultacije stranaka i lista koje su ostvarili mandate u Općinskom Vijeću Općine Viškovo.

Nakon održanog prvog kruga izbora koalicija SDP-PGS-HSS-HSU predvođena SDP-om ostvarila je pojedinačno najveći broj mandata, odnosno ukupno sedam od petnaest mjesta koliko sada broji Općinsko vijeće Općine Viškovo.

Uslijedio je i drugi krug lokalnih izbora na kojima je dosadašnja općinska načelnica i kandidatkinja koalicije predvođene SDP-om Sanja Udović pobijedila sa značajnom prednošću ukupnog broja dobivenih glasova birača s područja Općine Viškovo.

Ovim putem još jednom se zahvaljujemo svim glasačima koji su izašli na izbore, a posebno glasačima koji su svoj glas dali listi SDP-PGS-HSS-HSU, te načelnici Sanji Udović i tako nagradili za dosadašnje mandate u kojima je Viškovo vođeno stabilnom politikom usmjerenom ka razvoju društvene i prometne infrastrukture, ali prije svega pojedincu.

Na području Općine Viškovo zagarantirana su mnoga prava čiji cilj je osnažiti pojedinca i obitelj sa ciljem da im se pomogne u osobnom rastu i razvoju, a što se zajednici vraća kroz ukupni razvoj društva i Općine u cjelini.

Rezultati izbora na kojima je koalicija ostvarila izvrstan rezultat osvojivši 7 mandata naspram rezultatu 4 mandata HDZ-a, odnosno 3 mandata koalicije okupljene oko AM-a i jedne nezavisne vijećnice očigledno ni jednom vijećniku koji su glasali za Bojana Kurelića kao predsjednika vijeća nisu bili bitni. Nije im bila bitna ni većinska volja birača nego pozicija predsjednika vijeća.

Načelnica Sanja Udović i koalicija SDP-PGS-HSS-HSU ponudili su biračima program za koji su birači dali najveći broj glasova. Inzistirat ćemo na realizaciji programa i projekata koji su naši mještani prihvatili i iskazali svoju volju na izborima.

Nova osnovna škola u Marinićima je nužna, očekivana i potrebna našim školarcima i njihovim roditeljima. Vjerujem da podatak da trenutno OŠ Sv. Matej u Viškovu polazi preko 900 đaka, a da je ona prije 50 godina projektirana za upola manje đaka govori sama za sebe.

Dugo je tinjala i želja za realizacijom Kuće halubajskega zvončara čija izgradnja će krenuti uskoro. Proširenje kapaciteta vrtića i jaslica nameću se sami od sebe. Jednako kao i rekonstrukcija postojeće i izgradnja nove prometne infrastrukture. Sjetimo se ranijih gužvi i koliko su utjecali na sigurnost prometa i kvalitetu života. Novi kilometri zaobilaznice, kružna raskrižja i mnogi novi nogostupi… Nova radna zona osigurati će dolazak investitora i daljnji razvoj Viškova koja je i po razvijenom poduzetništvu prepoznatljiva diljem Hrvatske.

Svi ovi projekti i mnogi drugi manji projekti i prava mještana bili su izbor 42,36 % birača Općine Viškovo, oni su planirani i preduvjet su zaštite identiteta, razvoja prometa, povezanosti, napretka i zaposlenja. Tražimo podršku tim projektima i razvoju najveće Općine u Hrvatskoj, Općine Viškovo. Birači su birali stabilnost, razvoj i napredak, jer vole Viškovo – tako neka bude.”, stoji u priopćenju kojeg potpisuju Denis Mladenić, predsjednik OO SDP Viškovo i Snježana Podobnik, predsjednica OO PGS Viškovo.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari