PRIOPĆENJE GO SDP OPATIJA

SDP Opatija: Umjesto konkretnih prijedloga i ideja, od opatijske oporbe dobivamo galamu i opstrukciju

“Između stvarnosti i mjesta u mašti u kojem živi opatijska oporba predvođena vijećnicom Nevom Slani ogroman je jaz”, poručuju današnjim priopćenjem iz GO SDP-a Opatija

Povod priopćenja bila je skorašnja sjednica Gradskog vijeća, a vijećnici stranke koja je najzastupljenija u gradskom „parlamentu“ istaknuli su “kako se nadaju da ovu sjednicu neće obilježiti nemile scene i incidenti oporbe koji su se događali na posljednjim okupljanjima vijećnika”.

Priopćenje GO SDP Opatija prenosimo u cijelosti:

“Ipak, ako je suditi prema istupima Neve Slani i kolega u medijima, čini se da će galama i cirkus ponovo dominirati umjesto argumenata. Umjesto konkretnih mjera i prijedloga, jedino što dobivamo je destrukcija. Umjesto demokratske rasprave, vika, dobacivanje i demonstrativno napuštanje sjednica. Evo, pitamo se kako kolegica Slani nema problem s time da redovito uzima vijećničku naknadu, a nije „odradila“ niti jednu punu sjednicu: svaki puta dobrano kasni i uvrijeđeno odlazi daleko prije njenog kraja – valjda kada joj „presuše glasnice“ od nepovezanih i nerazumljivih monologa kojima docira svima”, navodi se u priopćenju.

Dodali su kako bi „profesorski“ stav, predavanja i dociranja, kao i optužbe umjesto prema gradskoj vlasti i službenicima, ili kolegama vijećnicima, trebala primijeniti na vlastiti rad.

“Tijekom godina koje je provela u Vijeću, dva mandata za vrijeme kojih je bila predsjednica Vijeća i obnašala brojne druge funkcije, nije iznijela niti jedan suvisao prijedlog. Osim što iznosi traktate o zaštiti prostora, što je konkretno napravila? Gdje su prijedlozi odluka? Gdje su amandmani? Gdje su ideje i sugestije? Jedina inicijativa koju je kolegica Slani imala bila je ona o zaštitnom pojasu oko šetališta Carmen Sylva. Čekali smo da „skuha“ taj prijedlog više od godinu dana, jedva ga dočekali, da bi se ispostavilo da je prijedlog potpuno nezakonit. Nije ga zaustavio niti gradonačelnik, niti stručne službe niti kolege vijećnici, nego ga je izvan snage stavilo nadležno ministarstvo! I umjesto da prilagodi svoj prijedlog zakonskim pravilima, od kolegice Slani sada imamo prebacivanje odgovornosti na druge jer nisu njen prijedlog izmijenili, naglasili su članovi opatijskog SDP-a.

Svaki istup nezavisne vijećnice Slani, kako u gradskoj vijećnici, tako i u medijima ili na društvenim mrežama, pršti dvoličnošću i licemjerjem.

Tvrdi da je vijećnica dekadentna, a sama pridonosi urušavanju kvalitete rasprave. S jedne strane prijedlogom odluke o Carmen Sylvi praktički „otima“ desetine tisuća kvadrata privatnih zemljišta, a s druge strane napada aktivnosti Grada Opatije usmjerene prema zaštiti vlastitog zemljišta na kojem će se graditi novi stadion.

S jedne strane tvrdi da je predstavnica svih Opatijaca, s druge strane zauzima u obranu jednog građanina koji opstruira javni prostor, umjesto nekoliko stotina nogometaša svih uzrasta koji više od desetljeća čekaju na adekvatne uvjete za trening i igru. S jedne strane postavlja se kao moralna vertikala, a s druge strane zbog nepotističkog sukoba interesa izbačena je iz svoje tadašnje stranke kojoj nije, kako bi moral nalagao, vratila mandat osvojen na njihovoj listi, poručili su članovi SDP-a.

Poručili su kako s jedne strane od oporbe dolaze samo zajedljivi komentari i općenite opaske, kao i neargumentirane opaske da se „ne radi dovoljno“. S druge strane, od gradonačelnika i njegovog tima dolaze konkretne mjere – još kao predsjednik Vijeća u prošlom sazivu proveo je usvajanje najrestriktivnije prostorno-planske dokumentacije koja donosi dosad najvišu razinu zaštite opatijskog prostora.

Sada priprema i novi UPU, konstantno pokušava zaustaviti gradnju po dozvolama po starom planu iz vremena nekih drugih gradonačelnika i njegovih pajdaša, ulazi u sukobe s građevinskim lobijem dok Slani sa strane dijeli „prodike“. U svojoj mašti, kolegica Slani djeluje moralno, odlučno i hrabro. U stvarnosti, niti je moralna, niti je hrabra, niti aktivno djeluje. Čekamo njen prvi konkretni potez”, naveli su iz GO SDP Opatija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari