EVO SAVJETA

Sezona je respiratornih viroza: Brojni virusi kruže među nama

Foto: Pixabay

U posljednjih mjesec dana u Primorsko goranskoj županiji zabilježeno oko 1 300 obolljelih od covida. Ovaj je tjedan 21 novi slučaj gripe, te od hripavca 260 oboljele djece.

Od ukupno 6 i pol tisuća prijava covida prošle godine, čak 1300 ih je zabilježeno u posljednjih mjesec dana. Ovaj tjedan prijavljen je 21 slučaj gripe što je lagani porast u odnosu na prošli tjedan kada je zabilježeno 15 slučajeva, no te su brojke i puno veće jer mnogi oboljeli niti ne odlaze kod doktora. Prošlu godinu obilježio je i povratak hripavca, a najviše oboljelih je u dobnoj skupini od 10-14 godina.

Iz Kanala Ri su razgovarali o ovim brojkama s novom voditeljicom Odjela za epidemiologiju zaraznih i kroničnih nezaraznih bolesti Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ Andreom Petaros Šuran , te je za kraj zamolili preporuku kako se ponašati u ovo vrijeme povećanog broja bolesnih i zaraženih.”

-“Uvijek isto. Ako ste bolesni ostanite doma, nemojte kašljati i kihat u druge. Izbjegavajte prenapučene prostore. Onaj tko ima dodatne bolesti neka se malo više pričuva i cijepi se, te standardno i respiratorna higijena ,poručila je Andrea Petaros Šuran

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari