12 NAVIJAČA PRIVEDENO

Sigurno i mirno finale: Policija pohvalila ponašanje navijača na Rujevici

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Zahvaljujemo svima koji su svojim odgovornim ponašanjem doprinijeli da ovaj nogometni susret protekne sigurno za sve posjetitelje,

Na stadionu Rujevica u Rijeci jučer, 22. svibnja, odigrana je utakmica SuperSport finala Kupa između HNK Rijeka i GNK Dinamo.

Policija je navedeni susret proglasila utakmicom visokog sigurnosnog rizika. Utakmica je započela u 18 sati, a pratilo ju je 8127 posjetitelja, od kojih 371 navijač gostujuće momčadi.

Ravnateljstvo policije je kroz uspostavljeni Stožer za osiguranje utakmica visokog rizika, poduzelo sve mjere i radnje predviđene Protokolom o sigurnosti na utakmicama visokog rizika te koordiniralo svim sigurnosnim pripremama oko osiguranja i postupanjima policije na području više policijskih uprava.

Utakmica je protekla bez sigurnosnih izgreda i sukoba navijača. Tijekom utakmice privedeno je pet gostujućih navijača zbog alkohola, a kod jednog od njih je i pronađena manja količina droge.

Također je privedeno i šest domaćih navijača zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima. Uz spomenute, priveden je i jedan član domaće navijačke skupine zbog počinjenja prekršaja čl. 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Tijekom utakmice na tribinama na kojima su se nalazili navijači domaće momčadi zapaljeno je oko 20 baklji.

U provedbi mjera osiguranja sudjelovali su, uz veći angažman, svi rodovi policije – jedinice specijalne i interventne policije, interventne jedinice policije, temeljne, prometne i kriminalističke policije te protueksplozijska služba.

Utakmica je završila u 19.55 nakon čega je održana dodjela medalja, a zatim je uslijedio razilazak posjetitelja, kao i povratak gostujućih navijača na područje Zagreba koji je pri osiguranju trase kretanja protekao bez postupanja policijskih službenika.

Ovom prilikom zahvaljujemo svima koji su svojim odgovornim ponašanjem doprinijeli da ovaj nogometni susret protekne sigurno za sve posjetitelje, ali i sve ostale građane.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari