PARLAMENTARNI IZBORI 2024.

Galerija | Sinčić na druženju s građanima u Rijeci: “Uvest ćemo red i provoditi hrvatske zakone”

Potpredsjednik stranke Pravo i pravda Ivan Vilibor Sinčić u petak je u Rijeci istaknuo da se bore za suverenitet, što znači, kako je pojasnio, da se odluke donose u Hrvatskoj, a ne da se slušaju naredbe iz Bruxellesa ili Washingtona.

Sinčić je na konferenciji za novinare rekao da se Pravo i pravda želi boriti protiv korporativne bezumne gradnje na jadranskoj obali.

Mijenjan je zakon o pomorskom dobru kako bi se omogućilo velikim europskim i američkim korporacijama da dođu i, uz blagoslov Vlade, gotovo zauvijek dobiju koncesije na dio obale, gdje zagrade plaže i onemogućuju pristup, a profit odnose u svoje države, rekao je Sinčić.

U slučajevima bespravne gradnje građani zovu inspekcije, one dođu, ostave zabranu gradnje ili kaznu, a investitor pod pokroviteljstvom HDZ-a ili IDS-a ukloni tu zabranu i nastavi s gradnjom, naveo je Sinčić.

“U kaznenom zakonu ima odredba o kažnjavanju bespravne gradnje i zatvorskom kaznom. Ovdje uz milost i blagoslov vladajućih struktura radi što tko hoće i tako se pogoduje mafiji i korporativnom interesu. Uvest ćemo red, provodit će se hrvatski zakoni i prestat će ova smijurija koja se događa pod blagoslovom ministra Butkovića”, zaključio je Ivan Vilibor Sinčić.

Sinčić i predsjednik političke stranke Pravo i pravda Mislav Kolakušić su se u petak družili s građanima na riječkom Korzu.

Kolakušić nije sudjelovao na konferenciji za novinare (hina).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari