U TJEDNU ZDRAVLJA

Volonteri, djelatnici i pacijenti zajedno uredili prvi terapeutski vrt kod Klinike za tumore KBC-a Rijeka

U Tjednu zdravlja, članice Udruge Srce za nju, volonteri Udruge, djelatnici Klinike za tumore KBC-a Rijeka i onkološki pacijenti klinike i dnevne bolnice, zajednički su terapeutski uređivali okoliš u perivoju Klinike za tumore

Akciju je koordinirala Udruga Srce za nju, a sadnice donirala cvjećarnica GabiFlores – Krk. Svaka sadnica ima i etiketu s imenom i prezimenom onog tko ju je posadio. Svoj doprinos planiranom uređenju terapeutskog vrta dali su i ravnatelj KBC-a Rijeka prof. dr. sc. Alen Ružić, dr. med. te predstojnica Klinike za tumore prof. dr. sc. Ivana Mikolašević, dr. med. pripremivši sadnice bilja, cvijeća i ružmarina, koji su bogatim mirisima odmah ispunili hodnike Klinike za tumore koji vode do vrta.

„Uime svih djelatnika klinike prvenstveno zahvaljujem Udruzi Srce za nju na partnerskom odnosu i kontinuiranom doprinosu poboljšanja uvjeta liječenja onkoloških pacijenata, kao i na koordinaciji niza projekata koje smo održali u povodu obilježavanja Svjetskog dana zdravlja, od kojih je potonji uređivanje terapeutskog vrta u čemu smo prvi u Hrvatskoj“, istaknula je Mikolašević, a cijelom događanju svoj su obol dali i riječki fotografi Nikola Kurti i Petar Kurschner zabilježivši svojim kamerama ove specijalne trenutke.

Poznato je naime da se terapija uređivanja okoliša sve više koristi u liječenju određenih patologija ili emocionalnih stanja, posebice stresa, jer blagotvorno djeluje na tjelesno, psihičko, socijalno i duhovno zdravlje. Slijedom toga, terapija uređivanja okoliša nalazi svoje ravnopravno mjesto kao potpora drugim vrstama liječenja, posebice kad je riječ o onkološkim pacijentima kao jednoj od najosjetljivijih populacija pacijenata.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari