ZAPOČINJE U SUBOTU

Širom Rijeke i PGŽ čak 60 glazbenika obilježit će svirkama Svjetski dan glazbe!

Program započinje već 20. lipnja na raznim lokacijama u Gradu Rijeci i Primorsko goranskoj županiji, a sudjeluje 60 glazbenika iz našeg kraja

Hrvatska glazbena unija – Podružnica Rijeka i ove je godine, uz podršku Primorsko-goranske županije, pripremila bogat program povodom Svjetskog dana glazbe koji se tradicionalno obilježava 21.lipnja

Kako je najavljeno na  konferenciji za novinare program započinje već 20. lipnja na raznim lokacijama u Gradu Rijeci i Primorsko goranskoj županiji, a sudjeluje 60 glazbenika iz našeg kraja.

„Obilježavanje Svjetskog dana glazbe „Umrežimo se glazbom od 7–77 godina“ HGU Podružnica Rijeka organizira u suradnji s Primorsko-goranskom županijom, pod pokroviteljstvom HDS-ZAMP, HUZIP, i Ministarstvom kulture RH naglasio je predsjednik Ivan Pešut te dodao kako će se sav program odvijati na otvorenom.

Predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić i pročelnica UO za socijalnu politiku i mlade Dragica Marač zahvalili su organizatorima ali i svim glazbenicima što su u program uključili i ustanove socijalne skrbi te domove umirovljenika jer se radi o populaciji kojoj je itekako potreban svaki oblik socijalizacije i komunikacije, pogotovo kroz glazbu koja je jedna od najljepših oblika komunikacije. “Hvala vam na toj krasnoj ideji u ime svih korisnika naših ustanova i nadam se da će takvih inicijativa biti još, rekla je Marač.

O detaljima programa govorila je počasna predsjednica HGU PGŽ Jadranka Čubrić te glazbenica Karin Kuljanić koja se također spremno odzvala pozivu da bude dio ove dvodnevne glazbene priče.

Program Svjetskog dana glazbe u Primorsko-goranskoj županiji možete pogledati na linku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari