FRANKOPANSKI USKRS U KAŠTELU

Sjajan dan na Grobniku! Evo kako je bilo na Frankopanskom Uskrsu u Kaštelu

Frankopanski Uskrs u Kaštelu je napokon, nakon vremenskih neprilika na Uskrsni ponedjeljak, zaživio drugi dio manifestacije, onaj na otvorenom. I bio je to sjajan dan na Grobniku.

Posjetitelji doslovno svih generacija iskoristili su prekrasan proljetni dan kako bi došli u kaštel u kojem je bilo itekako zabavno i koji ih je dočekao posebno dekoriran. Sve do 17 sati svi su se dobro zabavljali uz prigodnu glazbu, nastup Plesnog centra Sirius, potragu za zlatnim jajem te zabavni kviz kao i u uskrsnom slamnatom poligonu „kokošinjac“. Veliki doprinos cijelom programu dala je Udruga za kreativno promicanje znanja i vještina „Grobnički rez“ koja je svojim programima cijelom događanju dala dodatnu draž, a danas je u galeriji priredila i kraft dječju proljetnu radionicu koja je oduševila djecu, ali i odrasle.

Svečani i dugo očekivani trenutak bilo je rezanje najvećeg šišera (pletenice) u povijesti Grobnika (a i šire). Najavljen je šišer dugačak čak 17 metara, no preciznim mjerenjem je izmjereno čak 17,70 m. Na zadovoljstvo svih. Svečano rezanje započelo je proglasom Frankopanske straže čiji su pripadnici potom uručili sablje dvjema djevojkama koje su, nakon odbrojavanja prerezale šišer.

Bile su to svjetska prvakinja u boćanju Nikol Belasić te Lara Zagorac europska prvakinja u brzopoteznom šahu za djevojčice do 14 godina. Nakon svečanog rezanja šišera uslijedila je i njegova podjela iz ruku članica Udruge umirovljenika Čavle, a uz podjelu čaja sakupljale su se i donacije za liječenje četverogodišnje djevojčice Anje Jurčić, pa je manifestacija imala i humanitarni karakter što je svakako za pohvalu. Prikupilo se 640 eura kojima će se pridodati i donacija Armade Grobnik koja također priprema posebnu akciju.

Tradicionalni Frankopanski Uskrs u Kaštelu tako je ove godine održan u dva odlična dijela te je još jednom potvrdio da se radi o popularnoj manifestaciji koja je zaživjela punim životom, na veselje organizatora Općine Čavle i TZO Čavle. Vidimo se dogodine – poruka je zadovoljnih domaćina.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari