'JAVNA KUPATILA'

Video | Sjeća li se još netko javnih bazena na Školjiću? Već dugo propadaju, pogledajte što su nekada značili Riječanima

Bazeni na Školjiću zatvoreni su već četrdeset godina, a ovaj dragulj koji intrigira Riječane ima zanimljivu priču iza sebe

“Ovo je građevina datirana na projektu iz 19. stoljeća kada se ovdje nalazilo 12 bazena s morskom vodom i 6 bazena sa slatkom vodom. Mi se danas nalazimo na najmodernijem dijelu ovog kompleksa koji je sagrađen 1963. godine”, pojasnila je turistička vodičkinja Sonja Tudor za Kanal Ri.

U organizaciji udruge Urbani separe održana je vođena šetnja bazenima.

“Ovo je samo jedna u nizu šetnji koja nekako pobuđuje svijest o prostorima uz Rječinu pa tako i samu Rječinu – a bazeni Školjić su jedni od jako atraktivnih”, rekla je Mara Prpić iz Udruge Urbani separe.

Sedamdesetak znatiželjnika imalo je priliku zaviriti u prostor bazena – neki kako bi se vratili u mladost, a većina kako bi prvi puta ušli u nekadašnja Javna kupatila.

Povijest ovog kompleksa kao javnog kupatila seže u 19. stoljeće. Ulaz je bio 60 lira a nedjeljom su se kupali muškarci, ponedjeljkom žene.

Ostale zanimljivosti pogledajte u video prilogu Kanala Ri!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari