SJEĆANJA NE BLIJEDE: Položeni vijenci na grob Marina Jakominića

Jakominić, čije ime nosi i jedna od riječkih ulica, poginuo je 1992. godine u neprijateljskoj zasjedi na Velebitu

Na grob Marina Jakominića, legendarnog zapovjednika Specijalne jedinice policije “Ajkule” iz Rijeke, položeni su vijenci povodom obljetnice njegove smrti. Jakominić, čije ime nosi i jedna od riječkih ulica na podrućju Kantride, poginuo je 1992. godine u neprijateljskoj zasjedi na Velebitu.

U ime Grada Rijeke vijenac su položili gradonačelnik Vojko Obersnel i pročelnik Odjela za gradsku samoupravu i upravu Mladen Vukelić, javljaju mrežne sranice Grada Rijeke.

Polaganje vijenaca (3)

 

Marino Jakominić imenovan je zapovjednikom posebne jedinice policije 5. rujna 1991. godine. Prije tog imenovanja bio je angažiran kao policajac Policijske uprave primorsko-goranske na područjima zahvaćenim ratom. Po preuzimanju jedinice odlazi na gospićko ratište.

U travnju 1992. godine s jedinicom odlazi s postrojbom, u tada opkoljeni grad Dubrovnik, kao prvom postrojbom izvan dubrovačkog područja. U tijeku deblokade grada i oslobađanja južnih pravaca prema Župi i Konavlima ističe se svojim zapovjednim stilom i djelovanjem te posebno brigom za svakog pojedinca.

Rasplamsavanje ratnih događanja na ličkom dijelu bojišnice traži novo angažiranje riječkih specijalaca na velebitskim perivojima i visovima. Zapovjednik jedinice Marino Jakominić poginuo je 29. kolovoza 1992. godine u neprijateljskoj zasjedi na Velebitu.

Na groblju Kozala, cvijeće i svijeće na grob Marina Jakominića, uz gradonačelnika Obersnela i pročelnika Vukelića, položili su i članovi njegove obitelji te predstavnici Policijske uprave primorsko-goranske i Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata „Ajkula“.

Polaganje vijenaca (2)

U znak sjećanja i zahvalnosti cvijeće su položili i svijeće zapalili predstavnici Policijske uprave primorsko-goranske na čelu s načelnicom Senkom Šubat.

U ime Grada Rijeke vijenac su položili gradonačelnik Vojko Obersnel i pročelnik Mladen Vukelić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari