ŠKURINJE, IZ BETONA ROĐENE: U petak izložba i rasprava o izgradnji naselja kroz sedamdesete godine

Foto: Ilustracija

Vruće škurinjsko ljeto ove se godine lagano zaključuje druženjem uz otkrivanje povijesti, ali i budućnosti ovog jedinstvenog riječkog naselja

U petak 24. 8. u 18 i 30 u Ulici Save Jugo Bujkova 44, pokraj mjesnog odbora (a u slučaju lošeg vremena u njemu) bit će održano događanje “Iz betona rođeni”, izložba fotografija izgradnje naselja kroz sedamdesete godine i prateći okrugli stol na kojem će se razgovarati o budućnosti naselja, ulozi i potrebi za javnim i kulturnim sadržajima, (ne)mogućnostima…

Sudjelovat će Sebastian Schlueter iz programa Actors of Urban Change (Berlin, Njemačka), stručnjak za kulturne politike Davor Buinjac (Ljubljana, Slovenija), Gorana Stipeč Brlić, voditeljica skupine mladih arhitekata Sekcija (Rijeka), Igor Bajok, stručnjak za društveni aktivizam i socijalnu promjenu (Rijeka).

No ništa nije po principu “mi smo za pozornicom, pričamo, vi slušate”, nego su pozvani svi s konstruktivnim razmišljanjima i idejama jer budućnost naselja pripada onima koji u njemu žive.

Aktivnost se odvija u sklopu projekta “Kultura na balkonu” kojeg uz financijsku podršku programa Actors of Urban Change Zaklade Bosch provode Udruga za urbanu regeneraciju “Kuraž”, Gradska knjižnica Rijeka i RIJEKA 2020.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari