Počeo generalni štrajk u Uljaniku i 3. maju: ‘Situacija među radnicima je izrazito napeta’

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Mirenje u Uljaniku nije uspjelo, radnici traže svoje plaće – štrajkom

Radnici riječkoga Brodogradiilišta 3. maja i pulskoga Uljanika, odnosno cijele Uljanik Grupe, počeli su u srijedu ujutro u sedam sati opći štrajk jer im nisu isplaćene plaće za srpanj.

Štrajkat će na svojim radnim mjestima do ispunjenja uvjeta, odnosno do isplate plaća za srpanj.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Riječ je o štrajku do ispunjenja zahtjeva, odnosno isplate plaće, u kojem sudjeluju radnici svih sedam društava Uljanik Grupe u Puli, kao i radnici brodogradilišta “3.maj” u Rijeci. Od štrajka su izuzeti zaštitari, vatrogasci i dežurne službe. Radnici, kako je dogovoreno, štrajkaju na radnim mjestima.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Zamjenik povjerenika Sindikata metalaca Hrvatske u Brodogradilištu “3. maj” Veljko Todorović potvrdio je da je u srijedu ujutro u brodogradilištu organiziran rad neophodnih službi, tehničkih službi, vatrogasaca i drugih.

Štrajk u 3. maju, kao i u cijeloj Uljanik Grupi počeo je, podsjetili su iz sindikata, jer Uprava nije ispunila obećanje i nije uspjela osigurati novac za plaće za srpanj koje se u 3. maju isplaćuju do 15. mjesecu.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Pojedini radnici na ulazu u brodogradilište jutros su rekli da je situacija izrazito napeta i da umjesto najavljenog štrajka na radnim mjestima postoji velika mogućnost prosvjeda, a nekolicina radnika je ulazeći kroz portu upućivala psovke, javlja Glas Istre.

Sindikati su se u utorak u Puli sastali s Upravom Uljanika, u sklopu procesa mirenja koji je počeo prošloga tjedna, ali novac za plaće nije osiguran, dogovor nije postignut, pa su radnici počeli opći štrajk do ispunjenja uvjeta – isplate plaća za srpanj.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Brodogradilištu “3. maj” u utorak je deblokiran račun koji im je bio blokiran od prošloga petka.

Vijesti.hr
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari