Video | ŠKURINJE U Zelenoj čistki rukave zasukali građani, djelatnici Grada, KD Čistoće… Uklonili neočekivanmo puno otpada!

Foto: Udruga Žmergo

Velikoj akciji čišćenja na Škurinjama odazvali su se brojni građani a svi su ostali iznenađeni količinom otpada. Više u videoprilogu!

Kad se male ruke slože, sve se može. Stih je to koji najbolje opisuje veliku akciju čišćenja održanu na Škurinjama, između Sadske ulice i ulice Škurinjskih žrtava.

“Nisam očekivala da će biti toliko otpada, evo baš komentiramo da je zanimljivo da su cijele vrećice smeća umjesto u kontejner ubačene preko zida.”, kaže sudionica Zelene čistke na Škurinjama za Kanal Ri.

Zeleni dio koji se čistio nalazi se između stambenih zgrada, a među otpadom našlo se svašta. Autobomilske gume, kuhinjska stolica, dijelovi stare kuhinje.. samo je dio uklonjenog smeća.

“Ne, uopće nisam očekivala ovoliko otpada, jer mi je nevjerojatno da su kante gore iznad zida, a toliko toga ima ispod. Tako da sam se iznenadila.”.

Upravo zato je za eko akciju Zelena čistka odabrana ova lokaciju.

Foto. Udruga Žmergo

“Zaista je jako puno otpada, s obzirom da smo u jednom naseljenom području, i žalosno je da to ljudi moraju gledati svaki dan. Imamo pojedince koji još uvijek nemaju tu svijest, a sve to narušava ljepotu naše Rijeke, ali isto tako utječe na floru I faunu koja je tu.”, mišljenja je Helena Traub, voditeljica Zelene čistke.

Akciji čišćenja koju je organizirala udruga Žmergo odazvali su se brojni volonteri, ali i Komunalno društvo Čištoća.

“Uvijek smo na raspolaganju sa svojim ljudima, alatima, također zbrinjavamo sav prikupljeni otpad koji se prikupi na takozvanim divljim deponijima.”, kaže Jasna Kukuljan, direktorica KD Čistoća.

Rukave je zasukao i zamjenik gradonačelnika Rijeke, Goran Palčevski.

“Nažalost, posljednjih godina postoje brojne primjedbe – koje su i opravdane – da grad nije dovoljno čist. U gradu smo odlučili da u idućoj godini napravimo neku prijelomnicu i da se veća sredstva počinju izdvajati za čišći grad.”, otkrio je Goran Palčevski, zamjenik gradonačelnika Rijeke.

Akcija je održana povodom World Cleanup daya, najveće svjetske akcije čišćenja okoliša.

U proteklih je mjesec dana Komunalno društvo Čistoća poduzelo niz akcije čišćenja na dijelovima grada koji nisu obuhvaćeni redovnim programom. Izvanrednim čišćenjem bilo je obuhvaćeno 550 tisuća metara kvadratnih površina te je prikupljeno 470 metara kubnih otpada, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari