POPULARNO NATJECANJE

Video | ‘GIMKANA’ U Matulje se vratio najstariji oktanski spektakl! Pogledajte kako se na dva kotača snašla 5-godišnja Nina

Najmlađa među sudionicima bila je 5-godišnja Nina koja je već s dvije godine odlučila krenuti tatinim stopama. Pogledajte video!

Najstariji matuljski oktanski spektakl na dva kotača koji ne bira godine vratio se na velika vrata. Riječ je o popularnoj Gimkani – vožnji spretnosti motorima svih kubikaža i oblika!

“Od 1946. godine se održava, više manje kontinuirano. Zadnjih godina smo to ponovno digli na malo viši nivo kao što je nekada bilo. Imamo, na što smo posebno ponosi, puno juniora, novih mladih vozača.”, otkriva Saša Matušić, predsjednik Moto cross kluba Kvarner za Kanal Ri.

Najmlađa među njima bila je petogodišnja Nina koja je već sa dvije godine odlučila ići tatinim stopama.

“Moj tata vozi pa sam se odlučila vozit motor.”, rekla je novinarima natjecateljica Nina Matušić.

“Koji je tebi najdraži dio staze?”, pitalu su ju.

“Pa najdraži dio staze da idem recimo na devu ili na klackalicu. To prođem bez problema.”, odgovorila je malena i simpatična Nina.

A 72-godišnji Arsen najstariji je vozač današnjeg poligona bez kojeg ni jedna Gimkana ne može proć.

“To je jedna tradicija u Matuljima, bez tega se ne more. To je ono, ča se reče, imet motor a ne vozit Gimkanu – to ne more. A bivat pul Matulj a ne imet motor – isto ne more.”, kaže Arsen Matušić.

Organizatori su za sve natjecatelje pripremili brojne nagrade i pehare. Nagrađeni su oni najbrži, najsporiji, najatraktivniji, najmlađi i najstariji.

A kako je danas bilo u Matuljima pogledajte u video prilogu Kanala Ri!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari