BOGATSTVO POLODOVA PRIRODE

‘SLATKA I DOMAĆA’ Riječka tržnica i ribarnica privlačne i Riječanima i turistima: ‘Ne mogu se trgovački centri mjeriti s ponudom na placi’

Riječka tržnica i ribarnica i ljeti su itekako primamljive i Riječanima i gostima koji se zateknu u ‘gradu koji teče’. Ponuda voća, povrća, ribe i morskih plodova je velika i raznolika, a cijene… dok smo živi ćemo gunđati!

‘Slatka i domaća’ lubenica, zlatnožuto grožđe, breskve, nektarine, tikvice, pomidor, krastavci, salata… samo su dio ponude sezonskog voća i povrća na glavnoj riječkoj tržnici. Kupaca rano ujutro nešto je manje, ipak je ljeto i sezona godišnjih odmora pa oni koji ne vole rano ustajati dolaze na tržnicu iza 10 sati.

Najraniji kupci su naravno umirovljenici, a jedna od njih, Jelka, kaže nam da ritual jutarnjeg odlaska na tržnicu nikada neće napustiti, doklwe god ju noge služe: ‘Ponuda voća i povrća u trgovačkim centrima nikada neće zamijeniti ovo bogatstvo prirode koje nalazimo na tržnici. U trgovačkim centrima nudi se prethodno zamrznuto pa odmrznuto voće i povrće koje je ubran o tko zna koje godine i ne može imati niti svjež izgled niti okus kao ovo koje kupujem na tržnici.”, objašnjava nam Jelka dok pokazuje zlatnožuti grozd.

GALERIJA U ribarnici također obilata ponuda plave i bijele ribe:

Najviše se, naravno, traži plava riba koja je cjenovno najprihvatljivija većini naših sugrađana, no nađe se tu, objašnjavaju nam u ribarnici, i pokoji ugostitelj ili stranac koji za izrazito atraktivne primjerke ulovljenih stanovnika mora ne pitaju za cijenu.

Cjelokupnu ponudu ali i cijene namirnica na glavnoj riječkoj tržnici i ribarnici možete pogledati i provjeriti u galeriji fotografija našeg fotoreportera Hrvoja Skočića.

A ako danas još niste bili na tržnici, požurite – čeka vas pravo obilje zamamnih plodova prirode!

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari