„SLON U SOBI“: U petak u Rijeci počinje zanimljivo debatno natjecanje srednjoškolaca

U Rijeci se od 29. do 31. siječnja održava „Slon u sobi“ – prvo izdanje debatnog natjecanja za srednjoškolce, u organizaciji Rotaract kluba Rijeka i Riječke debatne unije, s potporom Hrvatskog debatnog društva

Projekt je osmišljen radi poticanja kritičkog mišljenja među mladima te kako bi ih se motiviralo na informiranje o aktualnim životnim temama.

Slon-u-sobi-01-2016_FB_cover-3

Prvi dio programa održat će se u petak i subotu u prostoru Rotary kluba u Vili Ružić, a uključivati će besplatne radionice koje će voditi predavači iz Zagreba i Rijeke te prva tri kola natjecanja.

U nedjelju nas očekuje veliko finale debatnog natjecanja u Gradskoj vijećnici tijekom kojeg će počasni suci biti i glazbenik Damir Urban, književnik Valerio Orlić i prorektorica riječkog Sveučilišta Snježana Prijić Samaržija.

Slon-u-sobi-raspored

Program je besplatan za sve učenike, a očekuje se preko 50 sudionika iz riječkih, opatijskih, pazinskih i zagrebačkih škola. Ovo će ujedno biti odlična prilika za stvaranje novih poznanstava, međusobno povezivanje, razmjenu mišljenja o raznim temama te za poticanje učenika na uključivanje u izvanškolske aktivnosti.

Zanimljivo je istaknuti kako će se u suradnji s Gradskom knjižnicom Rijeka za ovu prigodi napraviti prigodni pehari pomoću 3D printera.

Projekt je nazvan „Slon u sobi“ jer se istovremeno željelo dati zanimljiv i privlčcan naziv događaju ali i uputiti na to da postoje mnoge stvari o kojima, posebice mladi, ne razgovaraju dovoljno iako utječu na njih.

O Rotaractu i Rotaract klubu Rijeka

Rotaract je neprofitna organizacija osnovana od strane Rotary International koju čine mladi ljudi u dobi od 18 do 30 godina. Rotaract klub predstavlja dio globalne težnje poticanja mira i međunarodnog razumijevanja u svijetu kroz organizaciju različitih projekata i aktivnosti. Među glavnim ciljevima Rotaracta su unaprjeđenje znanja i vještina, poticanje socijalnih aktivnosti i rješavanja problema u zajednici, umrežavanje, promicanje osviještenosti o humanitarnome radu te rušenje raznih predrasuda među mladima. Rotaract klub Rijeka redovito kroz različite aktivnosti i projekte surađuje s ostalim Rotaract i Rotary klubovima u Hrvatskoj i inozemstvu.

O Riječkoj debatnoj uniji

Inicijativa studenata Riječke debatne unije je skupina studenata riječkog Sveučilišta koja se već nekoliko godina aktivno bavi debatom na lokalnom, nacionalnom i internacionalnom nivou. Sudjelovali su na brojnim turnirima uključujući svjetska i europska prvenstva gdje su komunicirali i natjecali se na hrvatskome i engleskome jeziku. Teme kojima se bave pokrivaju širok raspon društvenih, znanstvenih, religijskih, političkih te moralnih pitanja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari