KINESKA DELEGACIJA U RIJECI: Kinezi zainteresirani za investiranje u velebni centar za turizam, rekreaciju i rehabilitaciju!

Tema sastanka bile su investicije u zdravstveni turizam Primorsko-goranske županije, za koji su gosti pokazali iznimni interes

Primorsko-goransku županiju danas je na inicijativu bivšeg veleposlanika u Kini Ante Simonića.posjetila delegacija iz NR Kine koju je primio župan Zlatko Komadina sa suradnicima.

Tema sastanka bile su investicije u zdravstveni turizam Primorsko-goranske županije, za koji su gosti pokazali iznimni interes

Župan Komadina gostima je predstavio prometne i turističke potencijale Primorsko-goranske županije, kao i djelatnost zdravstvenih ustanova Primorsko-goranske županije te njihovu primjenu tradicionalne kineske medicine u zdravstvenim tretmanima. Ta suradnja produbljena je razmjenom znanja s kineskim medicinskim stručnjacima koji posjećuju našu županiju.

Na sastanku je također bilo riječi o vanjskopolitičkoj inicijativi “One Belt, One Road”, koju je promovirao predsjednik Kine Xi Jinping. Radi se o globalnom programu kineskih investicija ukupne vrijednosti od 40 milijardi USD, a u sklopu kojeg bi se ulagalo i u zdravstveni turizam Primorsko-goranske županije.

Naime, generalni tajnik “Belt and Road” inicijative Xin Jun pokazao je interes za projekte iz Kataloga investicija Primorsko-goranske županije te predstavio koncept velikog centra za turizam, rekreaciju i rehabilitaciju u kojem bi kineski gosti boravili od jedan do tri mjeseca.

S obzirom da bi gosti bili poslovni ljudi koji se bave trgovinom i investicijama, to bi bila i prilika za stvaranje poslovnih kontakata hrvatskih i kineskih poduzetnika. (pgž)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari