MREŽA KINA NA EGZOTIČNIM LOKACIJAMA

Slovački dokumentarac ‘Šveđani iz geta’ u četvrtak u Kinu Rab

U četvrtak, 8. listopada 2020. u susjedstvu Rab, jednom od 27 susjedstava Europske prijestolnice kulture, od 20 sati u Kinu Rab održat će se projekcija dokumentarnog filma Šveđani iz geta. Ulaz je besplatan.

Alex, Christofer i Erik su slovački Romi, posvojeni u Švedskoj devedesetih. Ovaj slovački film, čija je redateljica Katarína Farkašová, prati njihovo putovanje natrag u Slovačku gdje posjećuju biološke roditelje i traže odgovore na pitanja: Tko smo? Odakle smo i zašto su nas se biološki roditelji odrekli? Nalikujemo li im? Na ovom putovanju kamera bilježi katkada smiješne, a katkada emocionalne trenutke pune ljudskosti.

Projekcija filma dio je programa Mreža kina na egzotičnim lokacijama, a u distribuciji KineDoka.

Najavljeno događanje organizirano je uz poštivanje svih važećih preporuka za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19. Svi se sudionici i posjetitelji pozivaju na poštivanje preporuka: pojačanu osobnu higijenu, fizičku udaljenost te OBVEZNO nošenje zaštitnih maski za lice.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari