SURADNJA

Slovački policajci Miroslava i Igor po sedmi put u projektu „Sigurna turistička destinacija“

Jučer su policajci proveli dan s dvoje slovačkih policijskih službenika koji su ovog ljeta u sklopu međunarodne policijske suradnje u projektu ”Sigurna turistička destinacija“, raspoređeni u Policijskoj postaji Crikvenica.

Naime, jedna je slovačka televizija na otoku Krku snimala kratku reportažu o suradnji hrvatske i slovačke policije.  Policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije Rijeka, ophodnim brodom Sv. Šimun provezli su novinarsku ekipu i slovačke policijske službenike krčkim akvatorijem na području Baške.

Zapovjednik ophodnog broda, Robert Jelenović  u razgovoru je kazao da su iskustva posade sa slovačkim turistima u pravilu pozitivna, mada i oni čine prekršaje iz  Pomorskog zakonika. Neki od njih zainteresirani su za polaganje ispita za voditelja brodice radi čega ih upućuju na lučku kapetaniju.

U razgovoru s nadporučnicima Miroslavom Adamovič i Igorom Dedikom saznali smo da im je ovo sedmi put da sudjeluju u projektu ”Sigurna turistička destinacija”. Miroslava se pridružila projektu 2010. godine te je  službu obavljala u Policijskoj postaji Crikvenica, osim 2011. godine kada je bila raspoređena u PU splitsko – dalmatinsku. Igor je pak u ovom projektu od 2011. godine  te je do sada uvijek je bio raspoređen u Policijskoj  postaji Crikvenica. Oboje ističu odličnu suradnju s hrvatskim policijskim službenicima.

O samom projektu misle da je jako kvalitetan i da su njime postignuti dobri rezultati.  Smatraju da policijski službenici ovim projektom doprinose osjećaju sigurnosti inozemnih gostiju.  U zajedničkom radu s hrvatskom policijom pomažu u ostvarenju učinkovite komunikacije sa stranim turistima te u prevenciji kažnjivih radnji, poboljšanju sigurnosti prometa te pružaju stranim gostima servisne informacije. Kako su i sami naveli, turisti ne biraju samo lijepa, nego i sigurna odredišta.

U sklopu navedenog projekta, krajem slijedećeg tjedna u Policijsku upravu primorsko – goransku doći će policijski službenici iz Poljske, Rumunjske, Srbije i Republike Njemačke koji će biti raspoređeni u nekoliko policijskih postaja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari