Snježana Pejčić i Ivan Šarić najbolji sportaši grada Rijeke u 2018. godini

U organizaciji Riječkog sportskog saveza, krovne organizacije sportskih udruga na području Rijeke, na tradicionalnoj svečanosti proglašeni su najuspješniji sportaši grada Rijeke u 2018. godini

Nagrade su zaslužili najuspješniji u kategorijama muških i ženskih ekipa, proglašeni su i najbolji sportaš, sportašica te i sportaš s invaliditetom, uručena je posebna nagrade istaknutom sportskom djelatniku, a po prvi su puta su s ciljem poticanja mladih sportaša dodijeljene i nagrade kadetima i juniorima.

Čestitavši svim nagrađenima, predsjednik Riječkog sportskog saveza Samir Barać istaknuo je kako je ove godine s ciljem motiviranja mladih sportaša, Riječki sportski savez odlučio uvesti i dodatne nagrade namijenjene kadetima i juniorima. Ujedno se zahvalio Gradu Rijeci i svim drugim institucijama koje podupiru opstanak i prepoznatljivost sporta u Rijeci, prenosi Moja Rijeka.

Čestitke najuspješnijim sportašima uputio je i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel posebno istaknuvši kadete i juniore koji su najbolja garancija za daljnji uspješan razvoj sporta i sportskih rezultata u našem gradu.

„Lijepo je vidjeti da ima toliko uspješnih sportaša, još ljepše vidjeti da ima jako puno sportaša koji koriste naše sportske terene i borilišta od ranih jutarnjih do kasnih večernjih sati, i to opravdava sve investicije u sportske objekte u zadnjih desetak godina, učinjene upravo kako bi se sportašima stvorili bolje uvjete za rad. Nažalost, zbog loše situacije u društvu svjestan sam da se velik broj klubova muči sa zatvaranjem financijske konstrukcije i želim svim zahvaliti i vodstvu i članovima klubova, ali i sponzorima na njihovim aktivnostima koje omogućavaju da riječki sport postiže ovakve zapažene rezultate“, poručio je gradonačelnik Obersnel.

Naslov najbolje riječke sportašice osmi put ponijela je Snježana Pejčić iz Streljačkog kluba Lokomotiva dok je posebna nagrada za istaknutog sportskog djelatnika pripala njezinom dugogodišnjem treneru Senu Čusti. Za najboljeg sportaša proglašen je Ivan Šarić, šahist Liburnije, koji je postao europski prvak i tako postigao uspjeh koji su prije njega ostvarila samo dva Hrvata.

Između četiri nominirana ženska kluba najuspješnijim, četvrtu godinu zaredom, proglašen je Kuglački klub Mlaka, dok je drugu godinu zaredom najuspješnijom muškom ekipom proglašen Hrvatski nogometni klub Rijeka koji je proteklu godinu u završio na drugom mjestu Prve HNL.

Najboljom juniorskom muškom ekipom proglašen je Šahovski klub Liburnija, ženskom Kuglački klub Mlaka, Mateo Načinović iz Boćarskog kluba Vargon najbolji je sportaš-junor, a Ana Jambrović iz Kuglačkog kluba Mlaka najuspješnija juniorka.

Među kadetima najbolja muška ekipa je Rukometni klub Zamet a ženska Hrvatski akademski odbojkaški klub Rijeka. Fran Miholjević iz Biciklističkog kluba Rijeka proglašen je najboljim sportašem-kadetom, a Rea Kozeljac iz Plivačkog kluba Kantrida najuspješnijom kadetkinjom.

Već tradicionalno se dodjeljuju nagrade sportašima s invaliditetom a priznanje u seniorskoj kategoriji zaslužio je Zlatko Vučemilović iz Sportskog kluba slijepih Rijeka koji je s Marijem Muškardinom proglašen i najboljom sportskim ekipom osoba s invaliditetom. Priznanje u kategoriji juniora pripalo je Albertu Sirotich, junioru Plivačkog kluba Forca.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views