SOCIJALNO OSVIJEŠTENI Mladi HNS-ovci donirali odjeću i hranu štićenicima Dječjeg doma ”Ivana Brlić Mažuranić” u Lovranu

”Socijalna osvještenost imperativ je mladih narodnjaka u PGŽ“, ističu iz Interesnog odbora Mladih HNS-a Primorsko-goranske županije

Pripadnici mladih snaga primorsko-goranskog HNS-a posjetili su riječku podružnicu Dječjeg doma ”Ivana Brlić Mažuranić” Lovran gdje su smještena djeca starosne dobi do 7 godina.

Nakon obilaska Doma te druženja s djecom saznali su više o djelovanju same ustanove i potrebama djece. Iz razgovora s medicinskom sestrom koja skrbi o djeci saznali su kako štićenici Doma nisu samo djeca koja su ostala bez roditelja, već i djeca iz obitelji koje nemaju uvjeta za skrb o njima.

Isto tako, tu su slučajevi djece oduzete roditeljima odlukom Centra za socijalnu skrb. Mladi su doznali kako je jedan od većih problema kod posvojenja upravo papirologija. S obzirom na trenutan broj djece, odgajatelja ima dovoljno, isto kao i mladih ljudi koji spremno volontiraju.

U dogovoru sa predstojnicom Milicom Tomić, donirali su osnovne potrepštine za dom, od odjevnih predmeta do prehrambenih proizvoda.

mladi-akcija-slika

Ova akcija najava je niza sličnih akcija gdje mladi žele aktivno sudjelovati u kreiranju socijalne osviještenosti. U skopu toga u narednom periodu posjetit će dom za starije i nemoćne te pučku kuhinju, a sve s ciljem pomoći i davanja doprinosa onima koji su socijalno ugroženi.

Politika je to kojom mladi žele staviti naglasak na potrebu svjesnosti društva o onima koji su u teškim životnim prilikama, uz poticaj svima na pomoć i razumijevanje važnosti postojanja ovakvih ustanova.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari