VRLO ZANIMLJIVO: Krenite u šetnju Rijekom koracima junaka romana Flumen Obscura!

Foto: Ilustracija (Riječanin)

Na šetnju „Povijesna tura Flumen Obscura” u organizaciji Gradske knjižnice Rijeka svi zainteresirani mogu krenuti u ponedjeljak 24. listopada

U ponedjeljak 24. listopada od 18 sati bit će održana šetnja “Povijesna tura Flumen Obscura”.

Riječ je o vođenoj setnji Rijekom na temelju sadržaja, zapleta i ključnih točaka romana Flumen obscura, djela skupine riječkih autora. Šetnju vodi knjižničarka/povjesničarka umjetnosti Vesna Kurilić, a prisustvovat će i dio autora.

flumen-obscura-knjiga

Mjesto okupljanja zainteresiranih je Dječi odjel Stribor Gradske knjižnice Rijeka u 18 sati, a šetnja je namijenjena „starima od 14 do 104 godine“.

„Flumen obscura“ djelo je sedmero riječkih autora koje svoju priču plete kroz nekoliko stoljeća u Rijeci, a GKR će vas u ovoj kratkoj turi provesti jednako isprepletenim riječkim ulicama koje su pričama poslužile kao inspiracija.

U slučaju kiše, ponesite nezaobilazni riječki suvenir, pučki kišobran, a u slučaju potopa, gumene čizme, brisače za naočale i puno dobre volje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari