NA NOVOUREĐENOM TRGU

“Šparuga i vino” i regata tradicijskih barki ove subote u Iki

Na novouređenom trgu u Iki u subotu 22. travnja s početkom u 14,00 sati održat će se manifestacija “Šparuga i vino”.

Ova već tradicionalna manifestacija putem koje organizatori, udruga Ikarski barkajoli, žele slaviti i promovirati našu autohtonu proljetnu biljku šparugu, ove godine bit će obogaćena i regatom tradicijskih barki.

U sklopu manifestacije svi posjetitelji imat će priliku prisustvovati cooking show-u te probati neke od delicija pripremljenih sa šparugama pa će se tako u ponudi naći i ribe i tjestenine te posebne salate. Točno u 14,00 sati manifestacija se otvara revijalnom regatom tradicijskih barki barkajola s područja Ike, Lovrana, Opatije i Mošćeničke Drage. Manifestacija će trajati do ranih večernjih sati, a svi će posjetitelji moći uživati u okusima i mirisima jela od šparoga, kapljici dobrog vina te vizualno doživjeti plovidbu tradicijskim barkama u Ikarskom akvatoriju. “Šparuga i vino” prava je proljetna manifestacija liburnijskog kraja.

Regata se provodi u sklopu europskog projekta “Interpretacija 300 let škvera va Ike” čiji je nositelj Grad Opatija. Projekt ima za cilj zaštititi prirodne resurse te valorizirati kulturnu, pomorsku i ribarsku baštinu. Interpretacija je usmjerena na definiranje identiteta Ike, njezinu materijalnu i nematerijalnu baštinu te tradicijska znanja, posebno u brodogradnji, koja valja prenijeti na buduće generacije.

Projekt je sufinanciran u okviru Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo putem Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo iz Lokalne razvojne strategije u ribarstvu za razdoblje 2014.-2020. LAGUR/FLAG-a Vela Vrata.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari