SPAŠAVALI BARKE, AUTE, PODRUME: Olujno jugo, ogromni valovi i poplave sinoć poharali Opatijsku rivijeru!

Foto: Daniel DaMassa Štemberger

Nemirnu noć imali su stanovnici nekoliko mjesta na Opatijskoj rivijeri. Podivljalo more zbog olujnog juga navaljivalo je u lučice, na rive, bilo je i poplavljenih prizemlja, a stradali su i čak automobili parkirani preblizu moru

Video: youtube Mauro Kesovija

Olujni udari juga i nizak tlak zraka sinoć su pogodovali visokoj plimi koja je poplavila dijelove obale Istre i Kvarnera. U Voloskom je more poplavilo cestu, a prema izvještajima s terena ima velikih šteta. Mještani koji su se zatekli u blizini rekli su da ovakvo jugo dugo ne pamte!

Foto: facebook Denis Viskanić
Foto: facebook Denis Viskanić

Dobar dio noći vlasnici su strijepili za svoje barke, ali u automobile u čijem su spašavanju sudjelovali čak i pripadnici Javne vatrogasne postrojbe iz Opatije.

Foto: Borna Ćuk
Foto: Borna Ćuk

Oni su u nekoliko navrata su izlazili na intervencije, a jedna od njih bila je i na opatijskom Lidu gdje su intervenirali kako automobili ne bi završili u moru!

Foto: facebook Hrvoje Krizmanić
Foto: Daniel DaMassa Štemberger

U Lovranu pak jednom autu nije bilo spasa – olujna južina povukla ga je s obale u more.

Danas nas očekuje promjenljivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom, na Jadranu s pljuskovima s grmljavinom. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni, na Jadranu umjereno i jako, u početku mjestimice olujno jugo, poslijepodne će slabjeti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj