HEP, INA I PBZ PARTNERI RIJEČKIH OBRTNIKA: Uštede za obrtnike na godišnjoj razini i do desetak i više tisuća kuna!

Temeljem partnerstva u Projektu zajedničke nabave Udruženja obrtnika Rijeka, HEP Opskrba, INA i PBZ obrtnicima gradova Rijeke, Bakra i Kraljevice te općina Čavle i Kostrena nude povoljnije cijene svojih proizvoda i usluga

Potpisivanjem partnerstva u Projektu zajedničke nabave tijekom 2015. godine definirana je suradnja Udruženja obrtnika Rijeka s HEP Opskrbom, INA-om te PBZ-om u svrhu očuvanja i poticanja obrtništva na prostornom obuhvatu Udruženja obrtnika Rijeka.

Svrha Projekta je olakšati poslovanje obrtnicima u postupku nabave električne energije, goriva, sirovina, opreme, repromaterijala i usluga, a s ciljem da ostvarene uštede višestruko premašuju godišnji iznos komorskog doprinosa Hrvatske obrtničke komore kojeg su obrtnici zakonski obvezni plaćati.

„Iznimno sam zadovoljna što je HEP Opskrba partner u Projektu zajedničke nabave Udruženja obrtnika Rijeka. Veseli me što ćemo na ovaj način dati svoj doprinos poslovanju obrtnika i nižim računima za električnu energiju olakšati im poslovanje. Ovom suradnjom dokazujemo da HEP Opskrba, osim dobrih ponuda za velike kupce, ima i tržišno najpovoljnije uvjete za male i srednje poduzetnike, čime im dodatno pomaže da budu konkurentni u svom poslovanju.“, rekla je u ime HEP Opskrbe, direktorica mr.sc. Tina Jakaša.

„Iako je INA jedna od najvećih i vodećih kompanija u zemlji i regiji, veoma dobro razumijemo snagu malog i srednjeg poduzetništva te obrtničkog poslovanja pogotovo ako uzmemo u obzir da ove kategorije u Europskoj uniji osiguravaju čak dvije trećine svih radnih mjesta.
Drago nam je stoga najaviti kako smo osigurali posebne pogodnosti članovima Udruženja obrtnika Rijeka pri korištenju INA kartice koja će im zasigurno olakšati i ubrzati poslovanje. Konačno, iskoristila bih ovu priliku i da se zahvalim Udruženju obrtnika Rijeka na ukazanom povjerenju i što su u Ini prepoznali pouzdanog partnera. Uvjereni smo kako će naša uspješno ostvarena suradnja biti od koristi velikom broju članova Udruženja što je i bio naš zajednički cilj.“, izjavila je u ime INA-e specijalist prodaje Vedrana Dragičević.

udruženje obrtnika rijeka

„Privredna banka Zagreb d.d. ima veliko zadovoljstvo sudjelovati u Projektu zajedničke nabave. Namjera nam je ne samo pružiti kratkoročnu uštedu kroz posebne uvjete i cijene naših proizvoda i bankarskih usluga, već svojom kvalitetnom podrškom i biti potpora u cjelokupnom ciklusu poslovanja obrtnika. Želimo dodatno naglasiti da ćemo podršku i svoja znanja pružati kroz razne edukacije te informativna predavanja s temama koje su obrtnicima zanimljive i kao takve korisne. Ovom prilikom zahvaljujemo Udruženju obrtnika Rijeka na ustupljenim prostorijama, gdje će cijenjeni obrtnici imati priliku izravno biti u kontaktu s predstavnicima Privredne banke Zagreb i dobiti željene odgovore na sva pitanja u svezi s njihovim poslovanjem. Pozivamo obrtnike da se uključe u ovaj Projekt i da nam se s povjerenjem obrate kako bismo produbili postojeću ili započeli novu poslovnu suradnju.“, rekao je u ime PBZ-a direktor poslovnog centra Norman Žulj.

Darko Sertić, predsjednik Udruženja obrtnika Rijeka: Velike uštede!

U ime Udruženja obrtnika Rijeka, predsjednik Darko Sertić izjavio je: ”Projekt zajedničke nabave pokrenuli smo u ožujku prošle godine kako bismo obrtnicima, članovima Udruženja, što više olakšali poslovanje u vidu smanjenja ulaznih troškova. U pregovorima s dobavljačima, sadašnjim partnerima, vodili smo se argumentom broja članova i količinom nabavnih stavki te tako ugovorili znatno povoljnije uvjete te možemo s ponosom reći kako je naš Projekt prepoznalo 40 partera, od kojih su s nama danas prisutni predstavnici HEP OPSKRBE, INA-e i PBZ-a.

Moram napomenuti kako naše partere smatramo suradnicima u pravom smislu te riječi te ovaj Projekt ne smatramo našim, već zajedničkim uspjehom, a naš ćemo partnerski odnos svakako i ubuduće razvijati na korist naših obrtnika.

Uštede za obrtnike na godišnjoj razini mogu doseći od nekoliko tisuća pa sve do desetak i više tisuća kuna po obrtu, ovisno o djelatnosti, a na konkretnom primjeru mog ugostiteljsko-trgovačkog obrta te uštede iznose čak 11. 000,00 kn, i to ako se u obzir uzmu samo popusti koji su atraktivni svim obrtničkim djelatnostima (električna energija, gorivo, autogume, osiguranje, rezervni dijelovi za automobile i slično), no tu se mogu pridodati i popusti od značaja za pojedine djelatnosti.

Kako doprinos Hrvatske obrtničke komore koji su obrtnici obvezni plaćati, a od kojeg se dijelom financira i Udruženje, na godišnjoj razini iznosi 624 kn, samo smo im ovim Projektom višestruko povratili ta sredstva.

Sve što obrtnici – članovi Udruženja obrtnika Rijeka trebaju učiniti kako bi počeli ostvarivati navedene popuste jest javiti se u Udruženje te preuzeti svoju iskaznicu te ovim putem još jednom pozivam sve članove koji to još nisu učinili, da nam se jave u što skorijem roku.”

Udruženje obrtnika Rijeka je izvanstranačka, samostalna, stručno poslovna organizacija koja okuplja sve obrtnike sa sjedištem na prostornom obuhvatu gradova Rijeke, Bakra i Kraljevice te općina Čavle i Kostrena, a obrtnici članom Udruženja automatski postaju upisom u Obrtni registar, odnosno otvaranjem obrta. Udruženje obrtnika je dio jedinstvenog sustava Hrvatske obrtničke komore. Trenutno broji 2761 članova – obrtnika svih djelatnosti, te osim Projekta zajedničke nabave svojim članovima nudi i brojne druge pogodnosti i usluge.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari