SPASILA JE MNOGE! Uginula Luxa – potražni pas HGSS Stanice Rijeka

Jučer, 17. veljače 2019., uginuo je potražni pas riječke stanice HGSS-a, Luxa, u svojoj 12 godini

Luxa je bila operativan pas sve do svoje 11 godine, a svoju zadnju godinu provela je u mirovini, međutim nikako ne mirujući. Bila je aktivna do zadnjega dana družeći se na raznim turama, pa čak i treninzima sa ostalim potražnim psima, javlja HGSS Stanica Rijeka.

Njena vlasnica je Nataša Dančulović, jedna od spašavateljica sa najdužim stažem u Komisiji za potrage i lavine HGSS-a i koja je uz Luxu obučila još dva svoja potražna psa koji su položili sve potrebne licence.

Luxa je najaktivnija bila u treninzima i potragama sa Hrvatskom gorskom službom spašavanja u šumama i lavinama, ali ona je i jedan od rijetkih hrvatskih pasa koja je putem Hrvatske udruge za obuku potražnih pasa sa svojom vlasnicom položila najveći i najteži međunarodni ispit traganja u ruševinama koju organizira International Rescuedog Organization, i to sa najboljim rezultatom, odnosno sa stopostotnim učinkom, javlja gss.hr.

“Počivala u miru vjerna kolegice.”, oprostili su se od nje na svojim mrežnim stranicama spasioci.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari