SPEKTAKL: Na Korzo sutra stiže 10-metarska kravata oslikana riječkim simbolima!

Foto: Riječanin

Učenici i profesori Trgovačke i tekstilne škole u Rijeci odlučili su proslaviti Dan kravate na jedinstven način

Diljem svijeta obilježava se Svjetski dan kravate, a ove su godine učenici i profesori Trgovačke i tekstilne škole u Rijeci odlučili proslaviti taj dan na jedinstven način. Poklonit će svome gradu i svojim sugrađanima kravatu dugačku čak deset metara oslikanu riječkim simbolima i njome ukrasiti pročelje RK Korzo!

Time će podsjetiti javnost da je Hrvatska domovina kravate i da je upravo kravata jedini hrvatski simbol koji je univerzalno poznat i prepoznatljiv.

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Kravata, koja će krasiti Korzo , nastala je u okviru jednogodišnjeg školskoga projekta u kojem su sudjelovali učenici smjera krojač i modni dizajner uz stručno vodstvo svojih nastavnica: Sanje Jagić Hviždalek,prof.; Renate Štefan Barišić,prof.; Maje Zalokar,prof.; Maje Bižace ,prof.; Larise Čučković, prof. i Melite Rabak, prof.

Bio je to velik i iznimno zahtjevan posao s obzirom da je trebalo osigurati potreban materijal, tehnički osmisliti, dizajnirati , skrojiti, sašiti i oslikati desetmetarsku kravatu.

Također na Svjetski dan kravate 18. listopada učenice Škole, odjevene u elegantne modele inspirirane kravatom, zainteresiranim će građanima na Korzu pokazati umijeće vezivanja kravate!

Zato dođite na Korzo i naučite kako zavezati kravatu , jedan od ključnih simbola modernog doba!

Iz škole posebno zahvaljuju učenicima i profesorima Građevinske tehničke škole i profesoru Tehničke škole Sanjinu Gotiću te gospodinu Denisu Mičeviću ,pripadniku Javne vatrogasne postaje Rijeka na uloženom trudu i volji da svoje bogato iskustvo i znanje podijele s učenicima.

VIDEO DANA:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari