Ivana Srbljan u prizoru predstave

Ljetna klasika stiže u riječku jesen. Nakon velikog uspjeha i unaprijed rasprodane izvedbe u sklopu festivala Ljetna klasika u Puli, Bizetova „Carmen“ riječke Opere s kamenih tribina pulske Arene seli se pod krov riječkog „Zajca“.

Gala izvedbom popularne opere čiju inscenaciju potpisuju Selma Banich, Sandra Dekanić, Marin Blažević i Alan Vukelić, ravnat će Kalle Kuusava, a na programu HNK Ivana pl. Zajca je u subotu, 23. studenoga 2019. s početkom u 19.00 sati.

Vanja Zelčić, Ivana Srbljan, Emilia Rukavina

Bezvremenska operna priča o strastvenoj, upravo slijepoj ljubavi, ljubomori, prkosu i bijesu, o ženi koju, kako je to kazao Čajkovski, samo sudbina može imati, na veliku pozornicu „Zajca“ stiže s istim specifičnostima svoje inscenacije. Tako će i u Rijeci neki gladetalji biti i dijelom predstave. Naime, dio publike smješten na pozornici s izvođačima bit će integriran u predstavu, što im garantira jedinstven doživljaj ove opere.

Naslovnu ulogu ponovno tumači mezzosopranistica, članica riječkog opernog ansambla Ivana Srbljan koja se kao Carmen proslavila i izvan Hrvatske. Naime, nakon kao Carmen nastupila je još u studentskoj predstavi za koju je dobila Rektorovu nagradu, potom na opernim pozornicama u Splitu i Rijeci, a onda i u Finskoj.

Ivana Srbljan, Luka Ortar

Ulogu Don Joséa pjevat će, prvi put u Rijeci, Luis Chapa, riječkoj publici dobro poznati meksički tenor sa svjetskih opernim pozornica, između ostalih i njujorškog Metropolitana, , koji je ljetos u Puli pjevao ulogu Radamesa u riječkoj izvedbi “Aide”.

Uz Ivanu Srbljan i Luisa Chapu nastupit će Anamarija Knego, Luka Ortar, Robert Kolar, Slavko Sekulić, Ivan Šimatović, Marko Fortunato, Vanja Zelčić, Emilia Rukavina i Saša Matovina, a u predstavi sudjeluju orkestar i zbor Opere te Balet HNK Ivana pl. Zajca i Dječji zbor Kap.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari