Video | Spremate se u Opatiju, a ne želite proći kao Luka Nižetić u Rovinju? Donosimo cijene i – par savjeta

‘Strancima sigurno nije skupo. Kad gledate prosječnu plaću njihovu i našu to je za njih povoljno. Nije posvuda skupo, oko tržnice se za euro i pol može kavu popiti’, kaže jedan domaći turist

Pjevač Luka Nižetić pokrenuo je lavinu rasprava nakon što je objavio kako mu je u Rovinju sve bilo super osim kuglice kajmaka u restoranu koju je platio 9 eura.

Turisti koji su ovih dana bili u Opatiji kažu da je tamo – more izbora, kada je riječ o cijenama.

“Samo treba pronaći mjesto. Obično je na turističkom dijelu uvijek skuplje, ali postoji izbor. Volimo kada je lijep pogled i morsku hranu”, kazala je za RTL Direkt Nora Szuna.

‘Gosti znaju gdje dolaze i zašto dolaze’

Gosti iz Mađarske domaću su ribu platili 25 eura, ali postoji i skuplja varijanta.

“Volimo ribu, morsku hranu. Oko 50, 60 eura. To je u redu”, rekla je Monica Szabo iz Mađarske.

Kilogram brancina ondje ćete platiti 79 eura, ali u restoranu hotela s pet zvjezdica u kojem se sobu sada možete dobiti za 300 eura, a u sezoni za 500. Gostima koji ovdje dolaze cijene nisu previsoke.

“Vina imamo iz cijelog svijeta doslovce- od 30 eura do 2000 eura. Gosti kada kod nas dođu znaju gdje dolaze i zašto dolaze. Ako gledamo za dvije osobe, jednostavniji ručak sa bocom vina je oko stotinjak eura, a ta cifra može narasti i na 500 eura ili više. Ovisno o tome koje se vino pije”, kazao je za RTL Davor Kapetanović, direktor jednog opatijskog hotela.

Kava za euro i pol, pizza za 9 eura

Kilogram kvarnerskih škampi ondje košta 85 eura, ali degustacijski meni s četiri slijeda je 62 eura, a sa sedam sljedova – 100 eura.

“Strancima sigurno nije skupo. Kad gledate prosječnu plaću njihovu i našu to je sigurno za njih povoljno. Mislim da nije posvuda skupo, da se oko tržnice za euro, euro i pol može kavu popiti, tako da je to povoljnije. Ima objekata na tržnici koji praktički nude dosta jeftine marende”, kaže Ante Štampalija.

Pizza se u centru Opatije može pojesti za devet eura, ona najskuplja s tartufima košta 14,50 eura. No, mnogi turisti u Opatiji cijene ni ne gledaju jer prije svega žele isprobati domaću hranu, a od ozbiljnog turističkog grada očekuju i ozbiljnu ponudu.

“Možete ručati ili večerati već za 20, 30, 40 eura po osobi, a to se može penjati i do stotinjak eura”, kaže Dražen Marot, voditelj jednog opatijskog restorana.

“Opatija je lijepa i možda se isplati ponekad sebi dozvolit da malo uživaš”, kazala je za RTL Riječanka Lana Vajs koja je tamo navratila na kavu, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari