Rijeka ugošćuje ovogodišnji ‘Lean Spring Summit’ – poslušajte stručnjake

Zelena industrija, kao i društveno odgovorno poslovanje pojmovi su koji se proteklih godina protežu kroz mnoge projekte, strategije kompanija, gospodarstva pojedinih zemalja, ali i globalnog gospodarstva.

Sve više kompanija razumije i prihvaća važnost implementacije zelenog načina razmišljanja i prilagodbu svojih procesa novom načinu poslovanja.

Povećana svijest i kontinuirano obrazovanje o globalnom zatopljenju, klimatskim promjenama i nadolazećem iscrpljenju i nedostatku važnih prirodnih resursa stvorili su značajnu razinu osvještavanja i potražnje za zelenom industrijom. 

Poslovanje u ovim novim, istovremeno naprednijim ali i izazovnim uvjetima, dovelo je mnoge tvrtke pred zid promjene.

Dok ga neki pokušavaju preskočiti metodama ‘starog doba’, stavljajući fokus na kratkoročne benefite zanemarujući širu sliku vlastitog djelovanja i poslovanja, a zelene odluke donose u svrhu ostavljanja bolje slike u javnosti, drugi promišljaju o prilagodbi novom dobu kroz nužne promjene i otvorenog uma prihvaćaju ideje o drugačijem, često boljem i optimalnom načinu rada.

Tek kada se pojam zelene industrije uzdigne i odmakne od pukog teoretiziranja ili pak korištenja istog u PR-ovske svrhe kompanije te se implementira svrhovito i smisleno, dolazi se do jednog od velikih benefita – konkretne optimizacije cjelokupnog poslovanja.

Uz temeljno pitanje – što?, ovogodišnji Lean Spring Summit, konferencija koja nas očekuje ovog svibnja u Rijeci, postavit će ključno pitanje – kako?

Kako mogu optimizirati svoje poslovanje? Kako će odluke koje donesemo danas utjecati na cjelokupnu industriju i gospodarstvo? Mogu li procesi unutar poduzeća biti još optimalan? Kako da uštedim? Kako da digitaliziram procese unutar kompanije? Mogu li prilagoditi dio poslovanja i učiniti ga još ‘zelenijim’? Neka su od pitanja koja će dotaknuti stručnjaci, ali i znanstvenici na konferenciji.

Kako zelene metodologije, ideje i procesi mogu direktno utjecati na uštede, ekonomičnost, održivost i strateški rast kompanije teme su koje će obraditi govornici ovogodišnje konferencije Lean Spring Summit, upravo najveći stručnjaci i znanstvenici u ovom polju.

Deveti Lean Spring Summit dvodnevna je konferencija i ”place to be” za sve pojedince i tvrtke koje zanimaju ili žele saznati više iz područja kao što su: Pametna tvornica, Lean Management, Optimizacija procesa i poslovanja, Digitalna transformacija, Lean i zelena transformacija, Industrija 4.0 i digitalne tehnologije te Green poslovanje i green tehnologije.

Tema konferencije, koja će biti održana od 23. do 24. svibnja 2023. u Hotelu Hilton Rijeka Costabella, u Rijeci je ”GREENDUSTRY 4.0 – the way to Sustainability”.

Riječ je o dvodnevnom skupu na kojemu će renomirani multidisciplinarni govornici i stručnjaci na području znanosti predstaviti nove trendove, ideje i inovacije novog doba te obrađivati temu zelene industrije.

Također, ugledna hrvatska poduzeća predstavit će Case studije svojih transformacija.

Neke od tema koje će biti obrađivane na konferenciji su:

 • Key Performance Indicators – Zelenim poslovanjem do boljih brojki
 • Kako pametna tvornica štedi energiju
 • Ublažavanje klimatskih promjena
 • Put do cirkularne ekonomije
 • Zeleni EU fondovi
 • Redizajn proizvodnih poslovnih procesa industrije
 • Važnost čovjeka kao faktora u održivosti gospodarstva
 • KAIZEN metodologija i njena primjena
 • Big data i IoT – tehnologije održivosti
 • Optimizacija logističkih lanaca
 • Zeleni trendovi u logistici
 • Aditivne tehnologije i 3D printanje u proizvodnji hrane
 • Kako uklopiti zeleno promišljanje u postojeći mindset

Ovaj pomno  osmišljen program na temu zelene industrije pojasnit će i predstaviti trendove, ideje i inovacije novog doba.

Proljetni sunčani dani svibnja, zvukovi mora odmah ispod prostora hotela s vrhunskom uslugom i izuzetna prilika za networking samo su dio onoga što vas očekuje na našoj konferenciji!

Prijave su otvorene! Pogledajte trenutne popuste na kotizacije na web stranici https://culmena.hr/lean-spring-summit/, a ako želite sudjelovati kao izlagač ili predstaviti svoj Case Study javite se na info@culmena.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari