POLICIJA I DALJE TRAGA

Video | ‘SRAM ME!’ Nakon napada na riječke srednjoškolce u Puli gradonačelnik se javno ispričao

Pulska policija i dalje traga za napadačima na grupu maturanata Elektrotehničke škole iz Rijeke. Iz Pule za RTL izvještava Ida Balen. Pogledajte video!

Ima i ozlijeđenih a zbog napada čak 50-tak nasilnika na grupu od 10-tak srednjoškolaca pulski gradonačelnik ispričao se roditeljima maturanata i školi.

„Prekjučer sam čula da je bila neka galama i to. Pitanje odakle su dečki koji su ih pretukli. Jer nije to iz Pule, ne vjerujem. Ja tu stanujem blizu“, kazala je Ružica iz Pule.

Riječki maturanti u Pulu su došli privatno

Riječki maturanti u Pulu su došli privatno, nije to bilo preko škole, njih petnaestak se dogovorilo i tako su slavili završetak srednje škole.

U klubu su se družili s vršnjacima iz Pule, a onda je oko jedan ujutro banula, po svemu sudeći, organizirana horda huligana, za koje mnogi pretpostavljaju da su pripadnici neke navijačke skupine.

Jednom mladiću iz Rijeke izbili su zub, drugi je zadobio ozlijede uha, a potvrđeno nam je i da je netko od maturanata zatražio pomoć u pulskoj bolnici.

„Kažu da je bilo pedesetak ljudi, koji su napali skupinu od 15 Riječana. Da mi je neugodno, da me sram, jer zaista, ovo je sad već drugi ili treći ovakav događaj u Puli, inače su i Pula i Rijeka gradovi dobronamjernici, gradovi koji prihvaćaju zaista sve ljude, tako da to zaista baca jednu ljagu na cijelu tu priču“, poručio je Filip Zoričić (NEZ.), gradonačelnik Pule.

Napadače traže i putem uličnih kamera

Policiju je u noći na subotu pozvao netko od prisutnih. Napadače traže i putem uličnih kamera.

„U tijeku su obavijesni razgovori, prikupljanje svih relevantnih činjenica vezano za događaj, kao i za sudionike događaja. U ovom trenutku nitko nije uhićen, ali policija intenzivno radi na rješavanju ovog slučaja“, izjavila je Nataša Rogić, glasnogovornica PU istarske.

Puljane je sve ovo uznemirilo

„To se nikako ne bi smjelo dopustiti. Pored toga, ne znam. Meni se čini da se svugdje u Hrvatskoj poseljačilo u zadnjih pet godina“, rekao je Krešimir Vunić iz Pule.

Riječki mladići tek su zakoračili u punoljetnost, iako bi te prve korake najradije zaboravili, za njima ostaju bolni tragovi, izvještava Ida Balen za RTL.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari